Brasov: Preturile caselor, la jumatatea celor pentru apartamentele de 3-4 camere

Last Updated on aprilie 9, 2015 Preţurile de vînzare ale caselor din marile oraşe din România au ajuns, în unele cazuri, de două ori mai mici decît cele ale apartamentelor cu 3 şi 4 camere, se arată într-o analiză realizată de site-uri specializate în imobiliare.

Cele mai echilibrate valori se întîlnesc în Braşov, unde preţul mediu al unei case/vile este de 550 euro/mp, un preţ cu 35% mai mic decît cel al unui apartament cu 3 camere şi cu 26% mai mic decît cel al unui apartament cu 4 camere.

Preţul mediu al apartamentelor din Braşov cu 3 camere este de 847 euro/mp, iar cel al apartamentelor cu 4 camere este de 746 euro/mp, conform site-ului de imobiliare.

În Bucureşti, preţul mediu pentru o casă/vilă este de 613 euro/mp, cu 43% mai mic decît cel al unui apartament cu 3 camere şi cu 45% mai mic decît cel al unui apartament cu 4 camere, potrivit Monitorul Expres.

În aprilie, preţul mediu al unui apartament cu 3 camere în Capitală este de 1.071 euro/mp, iar cel al unui apartament cu 4 camere ajunge la 1.116 euro/mp, se precizează în cercetarea imobiliare.net.

În Cluj, preţul mediu al unei case/vile este mai mare decît în Bucureşti, ridicîndu-se la 645 euro/mp. Cu toate acestea, arată analiza, trendul se păstrează şi aici, preţul unei case/vile fiind mai mic cu 37% decît cel al unui apartament cu 3 camere şi cu 35,5% mai mic decît cel al unui apartament cu 4 camere.

În aprilie, preţul mediu al apartamentelor din Cluj cu 3 camere este de 1.026 euro/mp, iar cel al apartamentelor cu 4 camere ajunge la 1.000 euro/mp.

Conform statisticilor realizate de site-ul de specialitate, cel mai scăzut preţ mediu al caselor/vilelor din oraşele importante de provincie se înregistrează în Constanţa, 400 euro/mp, la jumătate faţă de preţul mediu al apartamentelor cu 4 camere şi cu 51% mai mic decît cel al apartamentelor cu 3 camere.

În aprilie, preţul mediu al apartamentelor cu 3 camere din Constanţa este de 826 euro/mp, iar cel al apartamentelor cu 4 camere de 803 euro/mp.

În Iaşi, preţul mediu pentru o casă/vilă este de 485 euro/mp, cu 45% mai mic decît cel al unui apartament cu 3 camere şi cu 46% mai mic decît cel al unui apartament cu 4 camere. La nivelul lunii aprilie, preţul mediu al unui apartament cu 3 camere în Iaşi este de 889 euro/mp, iar cel al unui apartament cu 4 camere ajunge la 897 euro/mp.

Previous Story

Brasov: Liceul Mesota va avea un corp nou de cladire in cel mult un an. Vezi aici Galerie Foto:

Next Story

Brasov: Atentie cand cumparati haine de la second hand. OPC a descoperit haine nedezinfectate si murdare. Puteti sa va alegeti cu boli grave de piele