Brasov: Liceul Mesota va avea un corp nou de cladire in cel mult un an. Vezi aici Galerie Foto:

Last Updated on aprilie 8, 2015 Miercuri, 08.04.2015, primarul George Scripcaru a verificat modul în care au demarat lucrările pentru construirea noului corp de clădire al Colegiului Naţional ,,Dr. I. Meşotă”.

Această investiţie este un proiect multianual, finanţat integral cu fonduri de la bugetul local.

„Este un proiect foarte important pentru învăţământul braşovean, pentru că vorbim de unul dintre liceele cu tradiţie ale Braşovului, iar această investiţie va asigura condiţii optime pentru un învăţământ de performanţă.

Acest proiect se încadrează în strategia municipalităţii de a asigura tuturor elevilor braşoveni acces la un învăţământ modern”, a explicat primarul George Scripcaru.

,,Deşi la început foarte puţini credeau în realizarea acestui proiect, iată că am ajuns în faza în care, la sfârşitul lunii martie, au început lucrările de construire. Este o investiţie care va asigura, la acest colegiu, desfăşurarea unui proces de învăţământ în cele mai bune condiţii”, a completat viceprimarul Adina Durbacă.

Descriere proiect
Lucrarea presupune extinderea spaţiului de învăţământ prin construcţia unui corp de clădire cu regim de înălţime P + 4E şi o suprafaţă utilă de 2620,92 mp.

În noul imobil vor fi amenajate 12 săli de clasă şi un laborator de informatică, o sală multifuncţională pentru evenimente, grupuri sanitare, un cabinet psihologic şi un cabinet medical, secretariat, contabilitate, birouri pentru directori, o cancelarie şi o bibliotecă.

Accesul în clădire va fi asigurat printr-un foaier, iar la etajele superioare va fi asigurat prin scări exterioare şi un lift pentru patru persoane.

Clădirea va fi placată cu termosistem, învelitoarea va fi tip terasă, închiderile vor fi din pereţi din BCA, iar compartimentările interioare vor fi realizate din gipscarton. Clădirea va fi dotată cu instalaţii sanitare, termice, electrice şi instalaţie de sunet.

Lucrările au început în data de 24.03.2015 şi vor dura 12 luni. Până în prezent au fost demolate ateliere şi a fost dezafectat chioşcul existent în curtea şcolii.

Execuţia va fi asigurată de SC.SCADT SA, valoarea investiţiei fiind de 7.661.034,84 lei, cu TVA inclus.

Situaţia existentă
Clădirea Colegiului Naţional Dr. I. Meşotă a fost construită între anii 1962-1964, cu regim de înălţime SP+P+2E şi este compusă din 17 săli de clasă, laboratoare, secretariat, grupuri sanitare şi anexe. Sala de sport şi atelierele au fost construite între 1970-1971.

Clădirea a fost reabilitată termic prin placare cu polistiren si tencuială decorativă şi schimbarea ferestrelor cu tâmplărie din PVC cu geam termopan. Sistemul de încălzire este modernizat, iar terasa hidroizolată.

Foto: Andrei Paul, Primăria Municipiului Braşov

Previous Story

Brasov: Programul autobuzelor RAT, sambata, duminica si luni

Next Story

Brasov: Preturile caselor, la jumatatea celor pentru apartamentele de 3-4 camere