Brasov: Asfaltari in cartierul Tractorul. Pe strazile private nu se poate turna asfalt. „In situatia in care sunt strazi care nu sunt domeniu public, nici noi si nici retelistii nu putem face nici un fel de lucrari, fiindca nu este legal sa investim bani publici pe proprietati private”

Last Updated on aprilie 28, 2015 Zona Tractorul VI (între cartierul Tractorul şi zona Rulmentul) este una dintre cele în care, în ultimii ani, s-au construit numeroase locuinţe, însă, edilii nu au putut amenaja infrastructura.

Muncipalitatea a alocat fonduri pentru modernizarea tuturor arterelor rutiere, dar se vor asfalta doar câteva dintre ele, ţinând cont că mare parte dintre terenuri nu sunt cedate de proprietari.

Reprezentanţii Primăriei Braşov susţin că deţinătorii de terenuri din zonă nu vor să cedeze pământul pe care trec străzile, argumentul lor fiind că l-au plătit atunci când au cumpărat lotul de casă şi nu îl pot da gratis.

„În situaţia în care sunt străzi care nu sunt domeniu public, nici noi şi nici reţeliştii nu putem face nici un fel de lucrări, fiindcă nu este legal să investim bani publici pe proprietăţi private”, a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, citat de mytex.ro.

În schimb, pe străzile unde proprietarii au cedat terenul, de câteva săptămâni au început lucrările la infrastructura stradală. Astfel, s-a trecut la asfaltarea străzii Alexandru Ciurcu, pe tronsonul dintre Strada Ioan Socec şi Ioan Popazu.

„Se vor continua asfaltările şi în zona Ioan Socec până la intersecţia cu Strada Ciurcu, cu o excepţie pe o anumită porţiune, unde reabilitările se vor putea face doar pe o bandă, ţinând cont că cealaltă nu a fost cedată de către proprietar. Tot pe această stradă, se va lucra la amenajarea trotuarelor de pe partea imobilelor cu numere cu soţ, cele de pe partea opusă neputând fi amenajate, tot din cauza faptului că proprietarii nu au cedat terenul. Nici strada Argintului nu poate fi asfaltată în totalitate”, a explicat Toarcea.

Nu se vor face exproprieri

În schimb, Strada Ioan Popayu va fi asfaltată din 13 Decembrie şi până în apropierea noului cartier de blocuri Avantgarden Tractorul, unde situaţia terenurilor a fost reglementată.

Toarcea a afirmat că municipalitatea nu va face exproprieri, pentru a amenaja reţeaua stradală din noul cartier: „Este în interesul proprietarilor să cedeze o parte din teren, astfel ca să se poată realiza infrastructura rutieră, dar şi cea de utilităţi.

Nu se vor face exproprieri, pentru că ar fi costuri foarte mari şi nu ar fi normal să cheltuim din bugetul tuturor braşovenilor pentru a cumpăra un teren privat, iar apoi acea persoană care ne-a vândut terenul să beneficieze gratuit de infrastructura stradală”.

Previous Story

Brasov: Angajari la Parcul cu Dinozauri din Rasnov

Next Story

George Scripcaru: „Hotelierii din Poiana Brasov trebuie sa investeasca, pentru ca turistul nu vine doar ca sa stea in hotel si sa manance, ci trebuie sa ii asiguri si facilitati de agrement