Brasov: 4.700 de persoane au vizitat Zoo in cea de-a doua zi de Paste

Last Updated on aprilie 17, 2015

Grădina zoologică din Brașov a avut parte de numeroși vizitatori în săptămâna recentă, peste 13.000 de persoane au trecut pragul parcului zoologic (dublu faţă de o săptămână obişnuită), cei mai mulți venind în a doua zi de Paște, mai mult de 4.700.

Creșterea numărului de vizitatori a ridicat o problemă pentru complexul zoologic, numărul mic de locuri de parcare. Viceprimarul Ciprian Bucur este necesară şi suplimentarea locurilor de parcare din zonă.

„Am obţinut deja certificatul de urbanism şi cel mai probabil vom dubla capacitatea actualei parcări, care se află în zona unde pe vremuri erau amenajate mese de grătar”, a explicat Bucur, citat de bzb.ro

Edilii au în plan ca în zona parcării să amenajeze şi o cale de ieşire din parcul zoologic, astfel ca să nu se mai creeze aglomeraţie la intrare, iar accesul să se facă în bune condiţii.
Recordul de vizitatori la Zoo Braşov a fost însă pe 12 octombrie 2014, imediat după redeschiderea obiectivului, când s-au înregistrat 8.100 de vizitatori. Zoo Braşov are şi câteva atracţii unice în România, cum ar fi casa cu ocol, un planetariu, dar şi un observator special de unde pot fi văzuţi leii şi tigrii. Planetariul este gata, dar mai are nevoie de amenajări la interior, respectiv achiziţia şi montarea echipamentelor specifice, care se va face anul acesta.
Previous Story

Aeroportul Brasov incurcat in hartii si promisiuni de bani. Nu avem teren pe ce sa construim dar avem credite luate si promisiuni de bani de la Guvernul Ponta

Next Story

Accident Brasov: O tanara de 16 ani, lovita in plin pe trecerea de pietoni