Brasovul va reprimi titlul de „oras martir” dupa ce a fost exclus de Guvernul Ponta luna trecuta

Last Updated on martie 16, 2015 Guvernul a adoptat luna trecută actualizarea Normelor metodologice de aplicare a Legii Recunoştinţei pentru victoria Revoluţiei Române din decembrie 1989 şi pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Braşov din noiembrie 1987.

În conformitate cu noile prevederi legislative, Braşovul a fost exclus de pe harta oraşelor martir, ceea ce a stârnit, în primul rând nemulţumirea celor care au participat la Revoluţia de la Braşov, din Decembrie 1989, dar şi a societăţii civile.

 

Proiectul legislativ a primit însă votul negativ unanim al senatorilor din Comisia juridică prezenţi la şedinţa în care s-a dat vot pe raport, anunta bzb.ro

Membrii Comisiei juridice au arătat în raport că „în cadrul dezbaterilor s-a conturat opinia conform căreia, în acest domeniu de reglementare, nu se impun modificări legislative de natura celor promovate prin ordonanţa de Guvern”.

De asemenea, Comisia juridică a menţionat că a primit peste 40 de memorii din partea unor persoane fizice, beneficiari ai legii supuse modificării şi completării, precum şi din partea asociaţiilor în care sunt constituiţi revoluţionarii din România, cu privire la nedreptăţile din noua lege.

 

Previous Story

Brasov: Primul reprezentant al Jandarmeriei Române in misiune in Haiti este un brasovean

Next Story

Brasov: Sala Tronului din Cetatea Fagaras reintra in circuitul turistic