Brasov: Primul reprezentant al Jandarmeriei Române in misiune in Haiti este un brasovean

Last Updated on martie 14, 2015

Capitanul Silviu Fărcaş din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov este primul reprezentant al Jandarmeriei Române în misiune internaţională în Haiti, el urmînd să plece în importanta misiune în acest weekend. El va participa în Republica Haiti la Misiunea Organizaţiei Naţiunilor Unite de Stabilizare, fiind prima data cînd un reprezentant al Jandarmeriei Române va desfăşura o misiune internaţională în aceasta ţară.


Braşoveanul a fost selectat în urma unui examen foarte drastic pe care l-a trecut cu brio. „Ofiţerul a fost desemnat să participe la această misiune în urma unui examen susţinut de o comisie internaţională de experţi din cadrul ONU. Examenul de selecţie s-a desfăşurat în limba franceză şi a presupus o bună cunoaştere a cadrului legislativ şi organizatoric specific misiunii ONU. Pe lîngă cunoştinţele teoretice, ofiţerului i-au fost testate abilităţile şi capacitatea de răspuns în situaţii de criză, tragerea cu armament şi conducerea de autovehicule“, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Române.

În cadrul acestei noi misiuni, ofiţerul va fi monitor de poliţie civilă al ONU, avînd atribuţii în domeniul instruirii, reformării şi monitorizării sistemului naţional de poliţie din Republica Haiti. De asemenea, ofiţerul va participa la misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice. Mandatul misiunii se desfăşoară pe o perioadă de un an de zile.
Înainte de selecţia organizată de reprezentanţii ONU, căpitanul Silviu Fărcaş a absolvit la Institutul de Studii de Ordine Publică din cadrul Academiei de Poliţie, cursul internaţional de monitor ONU. El este absolvent al Academiei de Poliţie, promoţia 2005. (sursa: monitorulexpres.ro)

Misiunea Organizaţiei Naţiunilor Unite de Stabilizare din Haiti (MINUSTAH) a fost constituită la data de 1 iunie 2004, prin Rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU nr. 1542. Cutremurul devastator din 12 ianuarie 2010, care a produs peste 22.000 de morţi (inclusiv 96 de monitori ai ONU), a declanşat o criză economică şi de infrastructură majoră în Haiti. Consiliul de Securitate, prin rezoluţia 1908 din 19 ianuarie 2010, a aprobat recomandarea de creştere a forţelor din MINUSTAH, astfel încît să fie sprijinite imediat recuperarea, reconstru

Previous Story

Brasov: Alte 3 zone noi de fitness in aer liber

Next Story

Brasovul va reprimi titlul de „oras martir” dupa ce a fost exclus de Guvernul Ponta luna trecuta