Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/brasovromania/public_html/wp-content/themes/fox/inc/admin/import.php on line 394
Lucrarile la liftul pe plan inclinat de la Rasnov ar putea fi terminate luna viitoare

Lucrarile la liftul pe plan inclinat de la Rasnov ar putea fi terminate luna viitoare

Last Updated on februarie 6, 2015

Primarul Râşnovului, Adrian Veştea, a anunţat ieri că lucrările la liftul pe plan înclinat de la Râşnov sunt aproape finalizate. În prezent, a explicat el, se lucrează la calea de rulare a liftului, dar şi la finalizarea amenajării clădirii staţiei de plecare şi a platformei de belvedere de lângă cetate.

„Este un proiect extrem de complex, având în vedere relieful, astfel că timp de şase luni, din iunie şi până în noiembrie, s-a lucrat la dislocarea blocurilor de rocă.  Acum suntem pe ultima sută de metri şi, dacă vremea va fi favorabilă, cred că proiectul va putea fi terminat luna următoare”, a explicat Veştea.

Lucrările la acest obiectiv au fost deosebit de complexe. Astfel, pentru turnarea pilonilor care susţin calea de rulare a fost nevoie de ajutorul unui elicopter utilitar, iar montarea şinelor este executată cu ajutorul unei macarale de 220 de tone.

Traseul liftului va avea o lungime totală de 165 de metri, cu o diferenţă de nivel de 94 de metri, iar unghiul de înclinare va fi de 34 de grade. Liftul va face 12 curse pe oră, cu o viteză de 2,5 metri pe secundă, cabina acestuia având capacitatea de a transporta 30 de persoane pe cursă. Consumul de energie pentru acest lift va fi unul redus, ţinând cont că are o contragreutate, şi totodată, este şi un mijloc de transport ecologic. Autorităţile râşnovene estimează că numărul turiştilor va creşte cu cel puţin 20% după ce se va amenaja acest lift. (sursa: mytex.ro)

Investiţia se ridică la 10,71 milioane de lei, iar proiectul beneficiază de finanţare europeană, prin Programul Operaţional Regional – Polul de Creştere Braşov.

Previous Story

VIDEO Tinerii se pot casatori in Cetatea Fagaras. 5.000 de lei costa o nunta in al doilea cel mai frumos castel al lumii

Next Story

Amintiri din Brasov: Strada Republicii, 1987