Video Brasov: 7 Scari – Canionul de clestar

Last Updated on ianuarie 20, 2015

Temperaturile scăzute de acum două săptămâni au desenat peisaje de poveste pe stâncile din zona Canionului Şapte Scări, din masivul Piatra Mare. Pereţii de la intrare sunt împodobiţi de adevărate sculpturi în gheaţă, iar peisajul de pe cursul pârâului e un vis pentru orice fotograf. Cei care vor să vadă canionul pe timp de iarnă trebuie, totuşi, să îşi ia măsuri speciale de siguranţă, pentru că pericolul să alunece este foarte mare.

Imaginile de vis îl întâmpină pe turist încă de la prima privire aruncată spre stâncile printre care pârâul Şipoaia a săpat o cale adâncă. Firele de apă care vara formează mici cascade au îngheţat pe pereții de stâncă, iar săgeţile de gheaţă ajung şi la patru metri lungime.

“Peretele din dreapta intrării în Canionul Şapte Scări oferă, în acest an, cel mai bogat peisaj. Aici s-au format stalactite, stalagmite, coloane, iar blocurile de gheaţă căzute au o culoare parcă desprinsă din poveşti”.

Previous Story

Brasov: „Share!”, prima carte despre fenomenul Facebook de la alegerile prezidentiale din Romania, va fi lansata la libraria Carturesti

Next Story

Amintiri din Brasov: Hotel Carpati/Aro, anii 60-70?