Brasov: Ursii de la Zarnesti au atras peste 21.000 de turisti anul trecut

Last Updated on ianuarie 27, 2015

Peste 21.000 de turişti au vizitat anul trecut Sanctuarul Libearty de la Zărneşti, mai mult de 12.000 fiind străini, ne-a declarat PR Managerul Liviu Cioineag.

cdcd

„O treime dintre vizitatori au fost copii”, a explicat sursa citată. Cei mai mulţi turişti străini au provenit anul trecut din Israel, Germania, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii. „Veniturile pe care le obţinem din biletele plătite de vizitatori asigură cam o treime din cheltuielile sanctuarului. Restul banilor îi obţinem de la ONG-uri”, a mai spus Cioineag. Pentru anul acesta, administratorii sanctuarului au în plan finalizarea unui centru multifuncţional şi de conferinţe, în valoare de aproximativ 30.000 de euro, bani proveniţi de la un ONG din Germania, dar şi tabăra pentru copii, în care se vor investi 10.000 de euro proveniţi de la o altă fundaţie.

„Vom aduce un cort indian, realizat tocmai în Canada de o familie de indo-americani”, a mai spus sursa citată.  Rezervaţia de urşi de la Zărneşti se întinde pe o suprafaţă de 27 de hectare, fiind locuită de peste 70 de exemplare de urs. De altfel, rezervaţia a fost prezentată şi la Târgul de Turism de la Stuttgart, desfăşurat în perioada 17-25 ianuarie. (sursa: bzb.ro)

Potrivit Adinei Secară, directorul Biroului de Informare şi Promovare Turistică a României în Germania, dacă în anii trecuţi doar câteva sute de germani ajungeau anual pentru observarea animalelor mari, promovarea făcută la acest târg va atrage peste 5.000 de turişti în acest an, cereri fiind în special pentru zonele Zărneşti şi Piatra Craiului.

Previous Story

Brasov: Pasaj suspendat pe cabluri intre cartierul Astra si Ocolitoare. Ca in San Francisco

Next Story

Amintiri din Brasov: Vila Kertsch peste care s-a construit Modaromul si un pic de Republicii, pe la 1900