Brasov: Sute de candele in Piata Sfatului

Last Updated on octombrie 15, 2014

Astăzi, este celebrată în Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, dar şi în cîteva ţări europene „Ziua internaţională a comemorării bebeluşilor şi a copiilor“.

În această zi, la ora 19.00 se aprind lumînări care sînt lăsate să ardă timp de o oră, în memoria tuturor „îngerilor“ dispăruţi prematur din mijlocul familiilor.

Datorită diferenţei de fus orar, se va crea un „Val de Lumină“ care va face înconjurul globului şi va dura 24 de ore. În România, evenimentul este iniţiat de Bianca Brad, fondatoarea Organizaţiei E.M.M.A., a ajuns deja la cea de-a cincea ediţie şi se va desfăşura la Braşov şi în alte 15 oraşe.

55555

La ora 19.00 se vor aprinde sute de lumînări, în Piaţa Sfatului, în faţa Muzeului de Istorie.

Braşovenii care nu pot ajunge la eveniment pot totuşi participa indirect, aprinzînd lumînări oriunde s-ar afla. Lumînările aprinse pot fi fotografiate şi trimise pe adresa: contact@organizatiaemma.ro. (sursa: monitorulexpres.ro)

Mişcarea de sprijinire a celor care trec prin pierderea unei sarcini sau a unui copil a început în Statele Unite în anul 1988 cînd preşedintele Ronald Reagan a declarat oficial luna octombrie ca fiind luna comemorării bebeluşilor şi copiilor decedaţi.

Previous Story

Brasov. Cazul Cancescu: PSD a votat impotriva arestarii deputatului Ion Dinita acuzat de dare de mita

Next Story

Brasov: Targ de joburi pentru ingineri si IT-isti