Oktoberfest Brasov: S-a dat cep butoiului de bere. Va asteptam :)

Last Updated on septembrie 5, 2014

Braşovul s-a îmbrăcat în costum bavarez şi va petrece timp de 11 zile. Arena „Ion Ţiriac” de sub Tâmpa este astfel gazda celui mai mare festival al berii din România, Oktoberfestul braşovean, şi celui mai mare de acest fel din Europa, din afara graniţelor Germaniei.

Festivalul Oktoberfest  2014, ce va dura până în 14 septembrie, a  început ieri cu o pa­radă spectaculoasă a trăsurilor şi carelor alegorice, fiind 10 vehicule faţă de una anul trecut, decorate cu elemente bavareze, dintre care una trasă de ponei, iar alta „de epocă”. La paradă au participat „bavarezi şi bavareze”, „tirolezi şi tiroleze”, toţi artiştii invitaţi la eveniment, având în frunte Fanfara „Oktoberfest”.

ttt
foto: Răzvan Boacă

Odată ajunşi la cortul de pe arena sportivă, Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean, Romer Ambrus Sandor Mihaly, prefectul Braşovului, dar şi reprezentanţii Camerei de Comerţ Româno-Austriece şi ai Ambasadei Germaniei la Bucureşti au dat cep butoiului cu bere, moment care simbolizează începutul distracţiei. (sursa: mytex.ro)

Pentru ediţia 2014, organizatorii au pregătit o serie de surprize şi aşteaptă peste 250.000 de turişti şi braşoveni să treacă pragul cortului cu suprafaţa de 3.600 de metri pătraţi. În premieră absolută pentru România, la această ediţie, cortul Oktoberfest are etaj, unde sunt amplasate lojele din lemn. „Avem pregătiţi peste 1.000 de hectolitri de bere, sute de kilograme de produse din carne, specific bavareze şi nu numai, numeroase concursuri cu premii şi foarte multe noutăţi”, a declarat Christian Macedonschi, iniţiatorul „Oktoberfest” Braşov.

Previous Story

Brasov: Lamai mai scumpe decat carnea!

Next Story

Brasov: Haide in Piata Sfatului la expozitia Romania, Gradina Europei, 5-7 septembrie