Partia de sanius din Poiana Brasov, inchiriata pentru sporturi extreme

Last Updated on august 21, 2014

Terenul improvizat pentru săniuş în Poiana Braşov este scos la licitaţie. Primăria Municipiului Braşov, care deţine terenul, scoate la licitaţie pentru închiriere o suprafaţă de 8.000 de metri.

Pe această suprafaţă urmează să fie amenajată o pîrtie de săniuş cu toate dotările de siguranţă necesare, dar şi piste pentru tubing şi zorbing. Pistele de tubing vor fi asemănătoare unora de bob, iar cele de zorbing vor permite coborîrea într-o sferă. Amenajate în mod corespunzător, acestea vor putea fi utilizate şi pe timp de vară şi pe timp de iarnă. 

dd

Ofertele de închiriere pot fi depuse la sediul Primăriei Braşov pînă pe 9 septembrie. Preţul de pornire pentru suprafaţa în cauză este de 1.788 de euro pe lună, contractul urmînd să fie semnat pe o perioadă de cinci ani.

Firma cîştigătoare va trebui să îşi obţină autorizaţia în termen de 30 de zile de la data semnării contractului şi în maximum şase luni să facă amenajările nesesare.

„Sperăm să finalizăm cît mai repede partea de procedură, astfel încît cîştigătorul licitaţiei să poată amenaja pîrtia încă din acest sezon, la standardele de siguranţă europene. Încercăm ca, şi prin aceste lucruri, să diversificăm oferta de servicii pentru petrecerea timpului liber în Poiana Braşov, atît vara, cît şi iarna, iar de anul viitor sperăm să fie finalizat şi Centrul de Agrement”, a declarat primarul George Scripcaru. (sursa: monitorulexpres.ro)

Tubingul înlocuieşte vechea săniuţă cu o bărcuţă pneumatică ce alunecă pe o pîrtie asemănătoare celei pentru bob, dar fără mantinele. Zorbingul este un sport extrem originar din Noua Zeelandă, constînd în rostogolirea pe un teren în pantă a unei persoane aflate într-o sferă transparentă, gonflabilă, de mari dimensiuni. Acest sport extrem s-a extins rapid în Statele Unite, Europa şi Asia, date fiind senzaţiile de rostogolire şi de aparentă imponderabilitate pe care le oferă.

Previous Story

Brasov: Va invitam la Festivalul cailor de la Rasnov, 22-24 august! Vezi Programul aici

Next Story

Amintiri din Brasov: Strada Republicii, anii ’50