Noul Orient Express, Budapesta – Teheran, va opri si la Brasov

Last Updated on august 27, 2014

Un tren de lux, de cinci stele, care va porni de la Budapesta cu destinaţia finală Teheran, va traversa România, iar călătorii cu dare de mînă, amatori de călătorii cu trenuri vechi şi destinaţii neaşteptate, vor avea şi două opriri în România, la Braşov şi Sighişoara.

orien-789

Cursa de lux pe ruta Budapesta-Teheran a fost introdusă de o filială a căilor ferate ungureşti, iar un bilet costă între 10.000 şi 23.000 de euro pentru o călătorie care durează două săptămîni.

Cele 70 de locuri aferente primei călătorii, programate în octombrie, au fost deja rezervate, în principal de către pasageri britanici şi australieni. Alte cinci plecări sînt deja prevăzute în 2015.

Trenul va porni de la Budapesta şi va avea 15 opriri, pînă la Teheran. În cea de-a treia zi a călătoriei, va poposi în Sighişoara şi apoi la Castelul Bran. (sursa: monitorulexpres.ro)

„În ziua a treia vom ajunge la Sighişoara pentru o plimbare pe principalele străzi ale oraşului. Este un loc plin de istorie unde se zvoneşte că s-ar fi născut Dracula, fiind cel mai bine păstrat oraş medieval din Europa. Ne vom întoarce apoi pentru prînz şi ne vom continua călătoria la Braşov pentru un tur la Castelul Bran. Cunoscută ca fiind Castelului lui Dracula, această clădire, datînd din secolul al XIV-lea, este situată într-un decor uimitor înconjurat de munţi“, scrie la descrierea traseului, compania care deţine trenul, Golden Eagle Luxury Trains.

Previous Story

Brasov: 40 de aparate de fitness vor fi montate incepand de astazi in alte noua parcuri din oras

Next Story

Poiana Brasov va asteapta si in acest weekend :)