Maternitatea Brasov nu mai are vaccin impotriva hepatitei B pentru bebelusi

Last Updated on august 26, 2014

Maternitatea Braşov nu mai are doze de vaccin împotriva hepatitei B pentru bebeluşi, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) avînd promisiuni de la Ministerul Sănătăţii că vaccinul va sosi în cursul acestei săptămîni, în timp ce stocurile de BCG sînt asigurate.

vaccin
Potrivit purtătorului de cuvînt al Spitalului de Obstretică şi Ginecologie Braşov, dr. Valeria Badea, spitalul a primit de săptămîna trecută vaccinuri BCG pentru nou-născuţi, dar nu şi împotriva hepatitei B, aceste stocuri fiind epuizate.
„Vaccinuri BCG avem de săptămîna trecută. Au fost primite stocuri suficiente, atît cît a fost cerut şi s-au făcut deja programări. În schimb, vaccin împotriva hepatitei B nu avem deloc şi nu ştim cînd vom primi“, a spus dr. Badea.


Dr. Magdalena Coman, directorul executiv al DSP Braşov, a spus că s-au primit 24.000 de doze de vaccin BCG, urmînd ca în cursul acestei săptămîni să fie primite şi dozele de vaccin împotriva hepatitei B.
„Nu vă pot spune exact cîte doze de vaccin împotriva hepatitei B vom primi, dar sînt în conformitate cu necesarul solicitat. Avem promisiuni că le vom primi de p o zi pe alta“, a spus şefa DSP Braşov.


Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat că au fost încheiate toate procedurile necesare achiziţionării centralizate a vaccinurilor BCG şi hepatitic B, proceduri demarate încă de la începutul acestui an. „Săptămîna trecută au fost recepţionate cele 513.000 de doze de vaccin BCG care au fost distribute în unităţile din teritoriu pentru reînceperea imunizărilor. Pînă la sfîrşitul acestei luni vor fi recepţionate şi 50.000 de doze de vaccin hepatitic B. (sursa: monitorulexpres.ro)


În ceea ce priveşte vaccinul antigripal, Ministerul Sănătăţii va achiziţiona cantitatea de 500.000 doze vaccin în valoare estimată de 6.950.000 lei pentru campania de imunizare gratuită a persoanelor cu risc de îmbolnăvire.

Previous Story

Amintiri din Brasov: Stiai ca … in 1737 a inceput pavarea Pietei Sfatului cu pietre?

Next Story

Brasov: 40 de aparate de fitness vor fi montate incepand de astazi in alte noua parcuri din oras