Brasov: Modernizarea Pietei de Miercuri incepe la toamna

Last Updated on august 21, 2014

În maximum două luni vor fi finalizate proiectul tehnic şi documentaţia necesare pentru lucrările de modernizare a Pieţei de Miercuri, după un concept prezentat şi aprobat în Consiliul Local al municipiului Braşov.

La sfîrşitul săptămînii trecute, primarul George Scripcaru şi consilierul Mircea Boriceanu, preşedintele Comisiei pentru comerţ, turism şi achiziţii publice, au prezentat acest concept comercianţilor care au spaţii în piaţă.

piata-456

„În funcţie de cum vor decurge procedurile de licitaţie şi de condiţiile meteorologice am putea începe lucrările chiar din acest an. Cu siguranţă, anul viitor, comerţul în Piaţa de Miercuri se va desfăşura în cele mai bune condiţii, atît pentru comercianţi, cît şi pentru cumpărători“, a declarat primarul municipiului Braşov, George Scripcaru. 

Piaţa de Miercuri va fi reamenajată după un proiect menit să sporească substanţial confortul comercianţilor, fără să agreseze unitatea arhitecturală a zonei. Potrivit arhitectului Dumitru Dima, amenajarea de la Piaţa de Miercuri se va face pe o structură metalică de tip hală, cu un acoperiş transparent, prin care să pătrundă lumina. La interior va rămîne acelaşi număr de unităţi comerciale care vor avea însă posibilitatea de a fi cuplate între ele. (sursa: monitorulexpres.ro)

Primarul George Scripcaru a precizat în urmă cu două luni, cînd a fost lansat anunţul că piaţa va fi modernizată, că lucrările nu ar trebui să dureze mai mult de trei luni de la momentul în care este dat ordinul de începere.

Piaţa de Miercuri va fi modernizată printr-o investiţie pe care Municipalitatea a estimat-o la 2,32 milioane lei. Lunar, Piaţa de Miercuri aduce aproximativ 30.000 de lei la bugetul municipiului, din taxele plătite de comercianţi. Tariful pe metrul pătrat este de 50 de lei.

Previous Story

Noapte Buna din Brasov, miercuri 20 august

Next Story

Brasov: Va invitam la Festivalul cailor de la Rasnov, 22-24 august! Vezi Programul aici