Brasov: Loc de joaca nou, in zona Astra

Last Updated on august 23, 2014

Un nou loc de joacă pentru copii a fost inaugurat ieri în municipiul Braşov. Locul de joacă se află în zona străzilor Sarmizegetusa, Barbu Lăutaru şi Berzei şi are o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi, împrejmuită cu gard de protecţie.

Parcul are şase leagăne, un turn tobogan şi groapă de nisip, două balansoare pe arcuri, o masă de şah cu băncuţe şi trei bănci.

666

„Este un cartier foarte aglomerat şi este nevoie de cît mai multe locuri de joacă. Aici era un teren viran, iar la solicitarea cetăţenilor, am găsit această soluţie, care credem că este mai bună pentru toată lumea. Pînă la sfîrşitul lunii vom finaliza şi amenajarea unor locuri de parcare de reşedinţă“, a declarat ieri primarul George Scripcaru.

„Cetăţenii din zonă ne-au solicitat de mai mult timp amenajarea unui astfel de loc de joacă. Vreau să îi rog acum să acorde mai multă atenţie acestor locuri de joacă pentru copii, să le păstreze şi să nu le distrugă, pentru că amenajarea şi întreţinerea lor necesită multă muncă şi costuri care sînt plătite de la bugetul local“, a declarat consilierul local Constantin Radu Iov, care a supravegheat amenajarea locului de joacă. (sursa: monitorulexpres.ro)

Investiţia pentru realizarea acestui parc pentru copii face parte din programul multianual de amenajare sau reabilitare a locurilor de joacă pentru copii derulat de Primăria Braşov.

În cadrul acestui progranm, au fost amenajate pînă acum aproximativ 200 de locuri de joacă în locuri publice din cartiere.

În perioada imediat următoare vor începe lucrări pentru reabilitarea locurilor de joacă pentru copii amenajate pe Bulevardul Gării nr. 2, strada Alexandru Sahia, Bulevardul Ştefan cel Mare (reabilitare totală), Calea Bucureşti 33-35, Strada Cernatului. De asemenea, în Centrul Civic este în construcţie, în prezent, parcul aeronautic finanţat de Premium Aerotec.

Previous Story

Brasov: 11 MOTIVE sa mergi la Oktoberfest, 04 – 14 septembrie

Next Story

Brasov: Guvernul condus de Victor Ponta isi bate joc si de sanatatea brasovenilor. Dupa aeroport, Guvernul da interzis si la Spitalul Regional. Ar fi buna o autonomie financiara pentru Brasov?