Brasov: 11 MOTIVE sa mergi la Oktoberfest, 04 – 14 septembrie

Last Updated on august 22, 2014

Brasovul se imbraca in costum bavarez din 04-14 septembrie. Anul acesta organizatorii au pregatit foarte mute noutati: 

1.    Cort cu etaj şi balcoane!

În premieră absolută pentru România, cortul Oktoberfest va fi dotat cu balcoane din lemn unde vor fi amplasate lojele. Evident, la etaj! Pentru a vedea mai bine tot ce se întâmplă. Decojitul şi scuipatul seminţelor este strict interzis! Se acceptă doar alunele. Vorba ceea: “Berea fără alune, e ca ţuica fără prune”!

2.    Concert de Iodlere

Nu ştiţi ce sunt lodlerele?! Ruşinică! Vă lămureşte Onkle Hans, eins, zwei, drei! Iodlerele sunt vocalize tipic bavareze, celebrele iolalarihu!!!! Ţin de folclorul bavarez şi au devenit celebre datorită unui film antologic: “Sunetul muzicii”! Pentru nostalgici, Toma Caragiu şi Anda Călugăreanu au avut un moment genial de Iodlere regizat de Alexandru Bocăneţ. Oktoberfest Braşov 2014 vă aşteaptă cu un concert de lodlere de numa numa!

3.    Herr Schurly,cel mai mare fun Oktoberfest vine la Braşov!

Este veteranul Oktoberfest şi cel mai funny dintre toţi fun-ii. Este austriac, nu bavarez. Cam tot aia, pentru că şi unii şi alţi sunt petrecăreţii teutonilor. Casa lui este un muzeu dedicat  Oktoberfest-ului. Nu a lipsit de la nici o ediţie de la Munchen, din 1986, iar acum vine la Braşov. Halbele sus, spuma aliniată regulamentar, onor lui Herr Shurly!  Georg Wiesnschurli Mayrhofer e numele real, dar râmâne într noi…

4.    Onkle Hans în mărime naturală. Chiar mai mare!

L-am convins şi pe Unchiul Hans să vină la Braşov. Mascota sa de 2,5 metri înălţime va defila peste tot. Din 25 august va poposi în Câmpia Bavareză din Piaţa Sfatului. Vă aşteaptă pentru fotografii de neuitat. Pentru că … Oktoberfest!

5.    Paradă de paradă cu 10 “atelaje” specifice: căruţe şi care alegorice

Joi 4 septembrie, de la ora 16, mare paradă mare pe traseul: Primarie –Bulevardul N Iorga- Sens giratoriu Aro – Mureşenilor, Poarta Schei – Liceul Sportiv. Vor defila 10 căruţe şi care alegorice cu butoaie cu bere, bavarezi şi bavareze, tirolezi şi tiroleze… Până acum a fost doar o căruţă, dar am auzit noi că umblă vorba prin burg-uri că am fi de nota 10. Aşa că … 10!

6.    Lanţul uman: halbe din mână în mână, până în fund. La cort!

Noutate de noutate! Berea de la Oktoberfest este proaspătă, rece, delicioasă şi plimbăreaţă. Sâmbătă 13 septembrie va porni de la Berăria Ciucaş de pe Postăvarului, până la cortul de la Liceul Sportiv. Halbele vor fi date din mână în mână printr-un lanţ uman impresionant. Şi ca lungime şi ca îndemânare!

7.    Zi de Salsa!

Ce are Salsa cu iodlerele, rtimul latino cu Bavaria şi spuma cu prefectura?! Teoretic, nimic! Noi stăm bine cu practica, aşa că am descoperit numitorul comun. Veselia debordantă şi bucuria de a trăi clipa. În Braşov avem cele mai tari cluburi de Salsa pe care le-am invitat la Oktoberfest. Ole!

8.    Regele Oktoberfest – concurs!

Miss ca miss, dar musai să fie şi un rege Oktoberfest! Bărbaţii, săracii, duc greul halbelor ridicate, ciocnite şi băute. În fiecare seară va fi o etapă de concurs cu un câştigător. Duminică 14 septembrie, la spartul târgului, regii de o seară se vor bate în finală. Numai unul va fi Regele Oktoberfest 2014! Pentru a câştiga coroana butoiului cu bere va trebui să bea cu ştaif şi să mânuiască şi cuvintele dibaci, nu doar halba! Declaraţii de dragoste înspumate, creativitate de malţ cu aromă de hamei, Doamne ce va fi pe ei! No, dar şi premiul este pe măsură. Un dozator de bere instalat la Rege acasă şi plinul cu butoaie … pline, timp de o lună!!!

9.    Miss Oktoberfest face acte de caritate!

Anul acesta Miss Oktoberfest va fi o zână bună pentru copiii şi bătrânii defavorizaţi ai Braşovului. Va cutreiera Casele de Copii şi Azilele de Bătrâni cu daruri de suflet din partea sponsorilor Oktoberfest. Ca să fie masa bogată şi sărbătoare pentru toţi!

10. Oktoberfest la litru!

Pentru ca vrem sa le aratam ca si noi putem “duce” ca ei, anul acesta berea la Oktoberfest se va bea din halbe de un litru, exact ca la Muenchen! Ya vol!

11. “Oktoberfest iubeste natura”

Chiar suntem ecologişti şi chiar iubim natura! Împreună cu “Prietenii pădurilor” vom colecta şi recicla paharele de plastic. Premii pe măsura implicării şi efortului.

Previous Story

Brasov: Cascada cu apa vie la Canionul 7 Scari

Next Story

Brasov: Loc de joaca nou, in zona Astra