Last Updated on iulie 26, 2014
O asociaţie care sprijină turismul verde va amenaja până anul viitor un Bike Park în Masivul Postăvaru. Practic este vorba de un parc cu trasee pentru biciclete mountainbike, gândit pe diverse grade de dificultate. Şi După Ziduri ar putea fi amenajat un traseu pentru biciclişti.
Un circuit de biciclete în centrul vechi ar putea aduce mai mulţi turişti „Săptămâna trecută l-am însoţit pe domnul Dennis Lennox, jurnalist de Travel la Morning Sun (cotidian din Statele Unite cu peste 1 milion de cititori) prin Braşov şi Transilvania. Fiind un mare amator de jogging a fost dezamăgit că în centrul vechi al Braşovului nu există o pistă, un circuit, pentru alergat. Iată de ce îmi doresc finalizarea Circuitului Verde al Braşovului vechi, în cel mai scurt timp. Este un proiect la care lucreaz împreună cu domnul arhitect Gruia Hilohi. Este vorba de un traseu dotat cu pistă de bicicletă şi cu alta de alergare, care să lege Bastionul Graft cu promenada După Ziduri. Acest Circuit Verde va cuprinde şi o atracţie turistică inedită. Este vorba de catacombele Braşovului situate în acea zonă. Avem şi o hartă cu aceste subterane deoasebit de interesante şi ofertante. Practic sunt nişte buncăre din al doilea război mondial. Cred că mulţi braşoveni le-au explorat şi s-au jucat acolo, în copilărie. Merită valorificate turistic, există şi o sala mare, unde se poate realiza un muzeu al comunismului, de exemplu“, spune consilierul Cristian Macedonschi.
Circuit la înălţime
Un al doilea proiect important pentru Turismul Verde în Braşov este amenajarea unui Bike Park în Postăvaru. De acest proiect, care are deja o parte din finanţare în valoare de 10.000 de euro, se ocupă Dan Pohrib în numele Asociaţiei Bike School şi a Asociatiei JoyBike Practic este vorba de un parc cu trasee pentru biciclete, gândit pe diverse grade de dificultate.
În România nu există nici măcar un singur parc de acest fel. Un Bike Park este echivalentul pârtiilor de schi. Se urcă cu telecabina şi se coboară cu bicicleta. Nu este nevoie decât de o defrişare minimă, deoarece lăţimea traseului este de maxim 1,5 metri. Copacii se vor ocoli şi evita la maxim. Vor fi trei trasee, pe diverse grade de dificultate, care vor porni de la staţia de sus a telecabinei mici din Postăvaru şi se vor termina la staţia de jos. După un calcul estimativ, valoarea proiectului se ridică la 50000 de euro. (sursa: adevarul.ro)
„Prin acest proiect dorim să venim în ajutorul hotelierilor şi operatorilor de turism din Poiana Braşov, pentru a creşte numărul de turişti şi vara, anotimp clar deficitar, în această staţiune“, a mai spus Cristian Macedonschi.