De luna viitoare, vom avea „gradini suspendate” Sub Tampa

Last Updated on iulie 29, 2014

ona din faţa sediului Direcţiei de Tineret şi Sport de Sub Tâmpa a început să se transforme radical şi va fi de nerecunoscut până la jumătatea lui august, când se vor finaliza lucrările de amenajare a unui părculeţ unic, unde, copiii şi nu numai putea învăţa lucruri despre flora şi fauna din rezervaţia Muntele Tâmpa.

gradini-sus

În noul parc vor exista secţiuni dedicate florei şi faunei, dar şi spaţii care conţin mobilier realizat din obiecte reciclate, iar vizitatorii parcului vor avea ocazia să confecţioneze obiecte utile din materiale reciclate sau vor putea viziona documentare despre protecţia naturii. Astfel vor exista zone precum, „La straturi”, „Grădina suspendată” sau „Urmele animalelor”.

Până acum, a fost finalizată structura grădinii suspendate, urmând să fie aduse şi ghivecele cu flori, realizate din material reciclabile, întreaga amenajare fiind realizată în proporţie de 25%. „Amenajarea acestui spaţiu a început în ultima parte a lunii iunie, fiind implicaţi 42 de de voluntari. În fiecare zi în care s-a lucrat, aici au fost, în medie, 10 persoane şi totul a fost realizat doar de voluntari. Au fost aduse, printre altele, conuri, pietriş, ace de conifere, rămurele şi alte lucruri pe care calcă un vizitator al Muntelui Tâmpa. Astfel de amenajări există, în general, la intrarea în ariile naturale protejate”, a precizat Alina Năstase, coordonatorul proiectului. (sursa: bizbrasov.ro)

Activităţi de educaţie ecologică

De asemenea, a fost realizată aleea tactilă, pe care vizitatorii parcului vor putea experimenta divese texturi, de la conuri, frunze, diferite tipuri de sol, ramuri, pietricele, toate reprezentând diferite porţiuni din covorul natural. Amenajarea părculeţului este o componentă a proiectului „Lecţiii în aer liber într-un spaţiu verde”, implementat de Asociaţia pentru Integrare Socială şi Protecţia Mediului „Feed-Back” Braşov (ApIS PM “Feed-Back” Braşov), prin Centrul de Voluntariat Braşov, parteneri fiind sprijinit de Primăria Municipiului Braşov, Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Braşov. Bugetul total al proiectului este de 7.357,4 lei, din care 5.662,4 lei este reprezintă contribuţia Fundaţiei pentru Parteneriat şi MOL România în cadrul Programului Spaţii Verzi, Componenta Spaţii verzi urbane 2014. În perioada următoare, pe aleea asfaltată din părculeţ se vor picta urmele animelelor ce se găsesc pe Tâmpa, vor fi instalate cele două mese cu bănci şi se va amenaja un spaţiu de joacă, unde copiii sau chiar adulţii vor afla şi experimenta săritura diferitelor animale care trăiesc pe muntele Tâmpa. Pentru luna viitoare sunt programate mai multe activităţi de educaţie ecologică, primul, plantarea de flori şi arbuşti, urmând a se desfăşura în 1 august.

Previous Story

Catacombele de „Dupa Ziduri”, groapa de gunoi. Cativa voluntari au reusit sa le scoata „la lumina”

Next Story

Incepe amenajarea parcului aeronautic