Incepe amenajarea parcului aeronautic

Last Updated on iulie 29, 2014

Sperăm ca pînă la începutul lunii septembrie, cel tîrziu, braşovenii să aibă la dispoziţie acest nou parc ce va pune la dispoziţia celor mici unul dintre cele mai frumoase locuri de joacă tematice din zonă“, a declarat primarul George Scripcaru 

parc-aero

La începutul săptămînii viitoare se vor face primele amenajări pentru realizarea, în Centrul Civic, a parcului tematic cu avioane. Locul de joacă este realizat în parteneriat cu Premium Aerotec, ce se va ocupa de achiziţionarea şi montarea elementelor de joacă pentru copii. „Cel tîrziu la începutul săptămînii viitoare vom începe cu amenajarea terenului pe care va fi realizat acest parc tematic. Ne vom ocupa de amenajarea aleilor şi a alveolelor unde vor fi amplasate băncile şi vom face împrejmuirea, astfel încît partenerul nostru să aibă apoi toate condiţiile pentru a veni şi a instala elementele de joacă specifice. Din discuţiile cu partenerii, sperăm ca pînă la începutul lunii septembrie, cel tîrziu, braşovenii să aibă la dispoziţie acest nou parc ce va pune la dispoziţia celor mici unul dintre cele mai frumoase locuri de joacă tematice din zonă“, a declarat primarul municipiului Braşov, George Scripcaru. Reprezentanţii Municipalităţii estimează că partea de amenajare a terenului va dura aproximativ două săptămîni, pînă în jurul datei de 15 august, urmînd ca elementele de joacă să fie montate tot în două săptămîni. 


Reamintim că parcul tematic din Centrul Civic va fi realizat în parteneriat cu Premium Aerotec, astfel încît toate elementele vor avea legătură cu domeniul aeronautic. (sursa: monitorulexpres.ro)

Elementul central al locului de joacă va fi un avion de 20 de metri lungime şi 15 metri lăţime, la nivelul aripilor. În partea din spate a navei centrale, copiii se vor putea căţăra pe un perete special, care reprezintă şi una dintre căile de acces în avion, alături de scări şi de un tobogan închis de 15 metri. Alţi doi pereţi de căţărare vor fi amenajaţi la nivelul aripilor. Podelele din interiorul avionului vor avea forma unor podeţe din lemn, care trebuie să dea senzaţia de mişcare. În jurul avionului va exista şi o „pistă“ din material cauciucat. Un alt element din locul de joacă va fi un turn de control cu tobogan, în care copiii vor urca fie pe scări, fie pe un panou pe care se vor putea căţăra cu ajutorul unei frînghii. Alte două tobogane – unul descoperit şi unul acoperit – vor porni din corpul unei rachete. Conform proiectului prezentat de compania parteneră, pe două laturi ale parcului vor fi amplasate leagăne cu bară de protecţie, pentru cei mai mici dintre copii, iar de jur-împrejur vor fi bănci, astfel ca părinţii şi bunicii să-i poată supraveghea îndeaproape pe cei mici.

Previous Story

De luna viitoare, vom avea „gradini suspendate” Sub Tampa

Next Story

Brasovenii, pe locul 3 in topul ardelenilor economi