Last Updated on iulie 11, 2014
Un parc de distracţii cu dinozauri va fi construit la Rîşnov, în apropierea cetăţii, pînă la sfîrşitul acestui an. Parcul tematic cu dinozauri, care le va oferi turiştilor un motiv în plus să vină la Rîşnov, este construit de un investitor privat, după modelul celor din Austria şi Germania şi este unic în sud-estul Europei. Lucrările propriu-zise pentru construirea acestui parc au început în primăvară, iar luna viitoare, la Rîşnov vor ajunge şi primele exponate de mari dimensiuni, care vor popula parcul. Construcţia acestui
DinoPark de la Rîşnov costă 4,5 milioane de euro, bani atraşi de un investitor privat, din fonduri europene.
56 de exponate de mari dimensiuni
Parcul tematic cu dinozauri de la Rîşnov este amplasat în dreapta drumului care urcă spre Cetate. Zona de distracţie va ocupa o suprafaţă de 1,4 hectare, concesionată investitorului privat de către Primăria Rîşnov. În interiorul parcului, turiştii vor vedea 56 de exponate reprezentînd dinozauri din diferite specii şi epoci, alese şi amplasate în aşa fel încît să reprezinte evoluţia acestor animale de-a lungul perioadelor preistorice.
„Exponatele de mari dimensiuni sînt făcute dintr-un material special, pe structură de metal şi pe fundaţie. Cel mai mare dinozaur din acest parc tematic va junge pînă la 17 metri înălţime“, a explicat administratorul viitorului parc, Gabriel Rozor. Parcul va avea zone de observare, zone de odihnă, un restaurant, spaţii de joacă şi un cinematograf, dar şi un lasershooting, totul în decor de Jurassik Park. (sursa: Monitorul Expres)
Un parc unic pentru estul Europei
Deocamdată s-au finalizat în jur de 25% din lucrările de amenajare a parcului cu dinozauri de la Rîşnov, după cum spune Gabriel Rozor. Termenul de finalizare impus constructorului este 31 decembrie 2014. Cînd va fi terminat, parcul tematic de la Rîşnov va fi singurul de acest gen din estul Europei. Parcuri similare există în Germania şi Austria, dar şi la Miami, în Statele Unite. Un altul este în construcţie şi la Las Vegas. Pe lîngă licenţa primită de România, o altă licenţă de construire a unui „DinoPark“ a fost acordată unui investitor din Croaţia, care va face şi el un astfel de parc în sudul Europei.