BBC: Transfagarasanul, intre cele mai riscante sosele din lume

Last Updated on septembrie 16, 2014

BBC a compilat o selecție a unora dintre cele mai riscante șapte șosele din lume, în care Transfăgărășanul se află pe locul 3. Clasamentul a fost realizat pe baza răspunsurilor colectate de site-ul quora.com, un site specializat de întrebări și răspunsuri.

transfagarasan

Pe primul loc în acest clasament se află un drum din Madagascar, iar pe locul secund, o trecătoare din India. Despre Transfăgărășan, BBC scrie:

Deși binecunoscut în lumea pasionaților de automobile – cei 90 km de viraje ac-de-păr și pantele spectaculoase i-au adus titlul de „cel mai bun drum din lume” din partea echipei Top Gear – puțini șoferi obișnuiți știu despre al doilea cel mai înalt drum al României. Construit ca un drum militar, în caz de invazie, în anii 1970, șoseaua unește cei mai înalți doi munți din Carpații Sudici, Moldoveanu și Negoiu, și atinge o altitudine de 2034 de metri.

Site-ul britanic citează apoi un șofer din România care spune că Transfăgărășanul este distractiv, dacă îți place să schimbi vitezele tot la 3-4 secunde. (sursa: cluj.travel)

Pe următoarele locuri se situează șosele din Australia, Nepal și Siberia, dar și un tunel din China. Care sunt acestea, puteți vedea pe site-ul BBC, aici.

Previous Story

Brasov: FELICITARI! Singurul 10 curat de la Bacalaureat a fost luat de Lorena Budulan de la Colegiul National „Andrei Saguna“

Next Story

Brasov: Strada Republicii in 1989. Ceausescu inca mai era sef in Romania