Brasovul se infrateste cu Nurnberg, orasul cu cei mai multi romani din Germania, 70.000

Last Updated on iunie 4, 2014

Actul de înfrăţire va fi semnat pe 20 iunie, cînd o importantă delegaţie braşoveană, din care vor face parte primarul George Scripcaru şi preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu, va merge în oraşul german .

Nurnberg01_2014060408
Nurenberg

Braşovul se va înfrăţi cu încă un oraş, de data aceasta din Germania. Este vorba despre Nurnberg, oraşul în care se află cea mai mare comunitate de români din întreaga Germanie, peste 70.000 de persoane.

Actul de înfrăţire va fi semnat pe 20 iunie, cînd o importantă delegaţie braşoveană, din care vor face parte primarul George Scripcaru, preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu, vicepreşedintele CJ, Mihai Pascu, consilieri locali şi judeţeni, dar şi reperezentanţi ai Camerei de Comerţ şi Industrie şi ai Clubului Economic German din Braşov, va merge la Nurnberg.

biserica-neagra-2

„Ne-am dorit de multă vreme această înfrăţire, pentru că Nurnberg este legat istoric de Braşov, dar şi pentru că acolo trăieşte cea mai mare comunitate de saşi plecaţi din România şi pentru că între cele două oraşe există deja, de mulţi ani, o cooperare strînsă în domeniile economic, cultural şi educativ“, a declarat consilierul local al Forumului Democrat German, Christian Macedonschi.

got

Înfrăţirea ar putea aduce noi dezvoltări ale relaţiilor dintre cele două oraşe, cum ar fi crearea unei legături aeriene directe între Braşov şi Nurnberg, atunci cînd aeroportul de la Braşov va deveni funcţional, continuarea colaborării în învăţămîntul profesional (Şcoala Profesională „Kronstadt“ este creată cu ajutorul autorităţilor din Nurnberg – n.r.), dar şi schimburi culturale intense. (sursa: Monitorul Expres)

„Cele două oraşe sînt legate de numele regelui Sigismund, care a locuit circa o jumătate de an la Braşov, perioadă în care a început construirea zidurilor de apărare ale oraşului, şi cînd braşovenii au obţinut o serie de privilegii economice care au dus la dezvoltarea comerţului cu oraşul german. De asemenea, ne leagă dezvoltarea breslelor, bresle din care au făcut parte şi importanţi meşteri sosiţi la Braşov de la Nurnberg. Mai mult, reforma şcolară a lui Johannes Honterus a fost inspirată de cea înfăptuită la Nurnberg“, a spus istoricul Thomas Şindrilaru. 

Braşovul este înfrăţit cu 12 oraşe din 11 ţări 

• Pînă în prezent Braşovul este înfrăţit cu alte 12 oraşe din Israel, Ungaria, Franţa, Austria, Finlanda, Turcia, Grecia, Belarus, Danemarca, Japonia şi Belgia. Nurnberg va fi al 13-lea oraş cu care Braşovul se va înfrăţi, celelalte 12 fiind: Kasteria (Grecia, din 1990), Tours (Franţa, din 1991), Mushasino (Japonia, din 1992), Gyor (Ungaria, din 1993), Gent (Belgia, din 1993), Rishon Le Zion (Israel, din 1996), Tampere (Finlanda, din 1999), Kemer (Turcia, din 1999), Netanya (Israel, din 1999), Minsk (Belarus, din 2002), Linz (Austria, din 2005) şi Holstebro (Danemarca, sin 2005).

Previous Story

Aeroportul Brasov. Un milion de euro pentru finalizarea pistei

Next Story

Brasov: Consiliul Judetean al Elevilor va colabora cu Primaria in cadrul mai multor proiecte educationale