Aeroportul Brasov. Un milion de euro pentru finalizarea pistei

Last Updated on iunie 4, 2014

Un milion de euro din fondul de rezervă la dispoziţia preşedintelui CJ va merge, în această vară, pentru finalizarea pistei aeroportului de la Ghimbav.

aeroportul-brasov

În şedinţa de plen a Consiliului Judeţean, de ieri, aleşii judeţului au decis să aloce 4,5 milioane lei cu această destinaţie.

„Există două variante pentru ca această sumă să fie folosită pentru finalizarea pistei aeroportului. Fie va fi alocată Consiliului Local Ghimbav, care să vină cu suma ca aport la asocierea pentru aeroport şi să plătim astfel lucrările în curs, fie este alocată direct Consiliului Judeţean. Trebuie să folosim bani din fondul de rezervă, în condiţiile în care de la bugetul de stat nu am primit niciun leu pentru aeroport“, a explicat vicepreşedintele CJ, Mihai Pascu, care a adăugat că fondul de rezervă la dispoziţia preşedintelui CJ are 11 milioane de lei, aprobate la începutul anului. (sursa: Monitorul Expres)

Pista Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav trebuie să fie gata, conform graficului, la sfîrşitul lunii iulie, după care vor începe şi procedurile de licitaţie pentru canalizare şi restul suprafeţelor de rulare.

Acelaşi Consiliu Local Ghimbav va fi nevoit să plătească despăgubiri în valoare de 800.000 de lei, în cazul în care Primăria Ghimbav va pierde procesul cu societatea de construcţii GOTIC SA pentru strămutarea balastierei din zona aeroportului. Procesul este în plină desfăşurare.

„În cazul în care instanţa va emite o hotărîre definitivă împotriva oraşului Ghimbav, noi ne asumăm şi această plată“, a spus preşedintele CJ, Aristotel Căncescu

Previous Story

Brasov: Cinema in aer liber in Piata Sfatului.Vezi Programul aici

Next Story

Brasovul se infrateste cu Nurnberg, orasul cu cei mai multi romani din Germania, 70.000