Brasov: Primarul isi asuma public construirea locuintelor pentru tineri

Last Updated on iunie 2, 2014

Primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, a anunţat vineri, în şedinţa de Consiliu Local, că se va ocupa personal de relaţia Municipalităţii cu Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) şi de proiectele privind construirea de locuinţe noi. Decizia primarului vine după ce, în ultimele luni, această chestiune a intrat în atribuţiile viceprimarului Răzvan Popa, care a cerut Consiliului Local, în două rînduri pînă acum, emiterea a două hotărîri pentru revocarea înţelegerii dintre municipiului Braşov şi ANL privind construirea unor blocuri în zona Timiş-Triaj. 

anl-brasov

„Feed-back-ul de la ANL“ ţine loc de punct de vedere scris 

Viceprimarul Răzvan Popa şi-a anunţat intenţia de revocare a hotărîrilor prin care Primăria Braşov transferase în 2009, către ANL, un teren de 2.966 de metri pătraţi în vederea construirii de locuinţe pentru tineri. Popa a declarat în mai multe rînduri pînă acum, că pe terenurile respective, imediat după ce ar fi preluate de la ANL, ar urma să se construiască locuinţe modulare, după „modelul Mazăre“, aplicat la Constanţa. Consiliul Local a refuzat de fiecare dată să introducă pe ordinea de zi hotărîrile privind revocarea înţelegerii cu ANL, în lipsa unui punct de vedere scris al Agenţiei, în această chestiune. „Înainte de a propune în Consiliul Local rezilierea contractului cu Primăria Braşov am transmis o adresă către forul menţionat, semnată chiar de către primarul Braşovului, prin care era solicitat un răspuns. Consider că această corespondenţă cu ANL reprezintă un feed-back de la Agenţie, care ne-a solicitat emiterea hotărîrilor de Consiliu Local“, a declarat viceprimarul Răzvan Popa, explicînd de ce nu a venit şi cu un punct de vedere scris din partea ANL, înainte de a cere revocarea celor două hotărîri din 2009, privind transferul de terenuri către Agenţia Naţională pentru Locuinţe. 

ANL nu are fonduri pentru blocuri noi în Timiş-Triaj 

Se pare că cele două hotărîri din 2009 vor fi într-un final revocate chiar în această lună. Primarul George Scripcaru a spus că proiectele vor intra pe ordinea de zi a unei şedinţe extraordinare de CL, care va avea loc joi. Pe de altă parte însă, pentru a evita orice conflicte în Consiliul Local pe această temă, Scripcaru a anunţat că se va ocupa personal de acum încolo de gestionarea proiectelor în parteneriat cu ANL. „În şedinţa de plen care se va desfăşura în 5 iunie, voi propune Consiliului Local dezbaterea acestor proiecte de hotărîre. Eu fac asta, în calitate de primar, nu viceprimarul, căruia i-am delegat unele atribuţii. Dacă se va face ceva în ceea ce priveşte locuinţele sociale, eu mă voi ocupa personal, nu Răzvan Popa, iar dacă social-democraţii vor susţine aceste proiecte, cu atît mai bine“, a spus primarul municipiului Braşov, George Scripcaru. ( sursa: monitorulexpres.ro)


Reamintim că cele două terenuri în cauză, unul cu o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi, iar celălalt cu o suprafaţă de 1.966 de metri pătraţi, au fost date în folosinţă gratuită către ANL încă din 2009, pentru începerea a două proiecte de construcţii de locuinţe. Proiectele au rămas doar pe hîrtie însă, pentru că ANL nu a mai avut fonduri pentru această investiţie.

Previous Story

Brasov: Anul acesta la FFIR – concert Trupa Byron si violonistul Alexander Balanescu

Next Story

Mai multe scoli din Brasov vor intra in reparatii