Brasov: Claudiu Tamarjan, seful Politiei Rutiere Brasov, a fost arestat pentru 30 de zile!

Last Updated on iunie 25, 2014

Magistrații Tribunalului Brașov au decis miercuri ca șeful Poliţiei Rutiere Braşov, comisarul-şef Claudiu Tămârjan, să fie arestat preventiv pentru 30 de zile.

 Acesta a formulat contestație. Comisarul-șef a fost prezentat în jurul orelor 14.00 magistraţilor cu propunere de arestare preventivă, fiind acuzat de trafic de influență (6 fapte), instigare la abuz în serviciu (11 fapte) şi folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. 

tamarjan-brasov

Amintim că şeful Poliţiei Rutiere Braşov a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Braşov ieri, pentru 24 de ore, în urma a două percheziţii – una domiciliară şi alta la sediul IJP Braşov. Mandatul a fost valabil de ieri, de la orele 16:35 până astăzi la 16:35.

Potrivit comunicatului remis de DNA, „există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, în perioada octombrie-decembrie 2013, suspectul Tămârjan Claudiu a creat un sistem infracțional foarte bine pus la punct, oferind protecție mai multor persoane din mediile oamenilor de afaceri și funcționarilor publici. Această protecție se materializa în sensul nesancționării contravenționale sau penale de către personalul din subordine, în schimbul unor foloase materiale, oferite și remise ori de câte ori lucrătorul de poliție avea nevoie. Sistemul creat de suspect era unul foarte bine pus la punct, în sensul că, fără prea multe explicații, fiecare persoană înțelegea ce anume are de făcut. Astfel, în urma unui simplu apel telefonic efectuat de către persoanele care îi solicitau ajutorul, suspectul Tămârjan Claudiu contacta agentul de Poliție din teren, aparent fără legătură cu fapta constatată, transmițând un cod. La rândul său, agentul de Poliție transmitea un mesaj în sensul că a înțeles ordinul”. (sursa: Transilvania Expres)

Totodată, acesta ar fi protejat anumite persoane, oferindu-le informaţii privitoare la controalele desfășurate pe linie rutieră/transporturi, conform DNA. În schimb, comisarui-şef ar fi pretins și primit de la diverse persoane următoarele bunuri: un card pentru combustibil, material lemnos pentru imobilul în care locuiește, produse din carne, băuturi carbogazoase, whisky pentru o petrecere și păstrăvi.

Previous Story

Conferinta Afaceri.ro Brasov: noi metode de stimulare a inovatiei si tehnologiei, vineri, 27 iunie 2014

Next Story

Amenzi pentru patronii de terase care nu respecta regula „12 mese si 48 de scaune”