Aeroportul Brasov a ramas fara teren. L-a luat Guvernul! „Nu am primit răspunsuri favorabile” – Mihai Pascu, vicepresedintele Consiliului Judetean

Last Updated on iunie 28, 2014

Deputatul PSD Constantin Niţă susţine că, potrivit unei legi din 2009, în luna iunie a acestui an lucrările ar fi trebuit terminate, în caz contrar suprafaţa revine la fostul proprietar, care ar urma să preia şi investiţia. 

 Ministrul Energiei, deputatul PSD Constantin Niţă, a anunţat ieri la Braşov, într-o conferinţă de presă, că potrivit unei legi din 2009, în iunie 2014 terenul pe care urmează a se construi Aeroportul Internaţional Braşov ar trebui să se întoarcă în proprietatea statului român (care l-a cedat în urmă cu circa 5 ani), pentru că obiectivul nu a fost finalizat. 

aeroportul

„Actul normativ care a fost adoptat în luna iunie a anului 2009 prevede că  terenul este predat Consiliului Judeţean Braşov, condiţia fiind ca în termen de cinci ani, lucrările la Aeroport să fie terminate. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, terenul ar putea fi pierdut”, a declarat Niţă. 

El a precizat că această problemă se poate rezolva prin negocieri între statul român şi Guvern şi a explicat că „de acum Executivul decide dacă realizarea Aeroportului va mai fi făcută de Consiliul Judeţean Braşov sau dacă va fi preluată de statul român şi transformată într-o societate de sine stătătoare or va intra în administrarea unui investitor privat”.  (sursa: Transilvania Expres)

 „Nu am primit răspunsuri favorabile”

Faţă de această situaţie, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Mihai Pascu, a declarat că pentru rezolvarea acestei probleme „avem o corespondenţă cu Guvernul. Lucrările la această investiţie au fost demarate, iar pentru a păstra aspectul formal am solicitat prelungirea termenului prevăzut de actul normativ dn 2009. Până acum nu am primit răspunsuri favorabile. Eu sper că investiţia, deosebit de importantă, va fi continuată”. 

Reprezentantul administraţiei judeţene a precizat că, în principal, corespondenţa a fost purtată cu Ministerul Agriculturii, care deţinea respectivul teren înainte de predarea lui către judeţul Braşov, dar şi cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. 

„Cel mai important este ca Ministerul Agriculturii să îşi dea avizul pentru prelungirea acestui termen”, a mai spus Pascu.   

Previous Story

Brasov: Zeci de oameni de afaceri si functionari publici anchetati in dosarul de trafic de influenta al sefului Politiei Brasov, Claudiu Tamirjan. Cine crezi ca sint acestia?

Next Story

FELICITARI! Doua brasovence castigatoare la competitia de parasutism Red Bull Ordinul Smaranda