Saptamana Comediei in Brasov: „Pensiune Completa” si „Mecanica Inimii”, luni 12 mai

Last Updated on mai 12, 2014

LUNI, 12 MAI
Ora 18:00
Centrul Cultural Reduta
PENSIUNE COMPLETĂ

de Pierre Chesnot
Traducerea: Marica Beligan
Adaptarea: Gelu Colceag
Distribuţia: Cristian Iacob, Ana Bart, Ruxandra Enescu, Sergiu Fleşner, Claudia Prec, Vitalie Bantaş, Liliana Pană, Bogdan Talaşman, Andreea Grămoşteanu, Claudiu Istodor, Cuzin Toma

Regia: Gelu Colceag
Scenografia: Bogdan Spataru
Asistent regie: Camelia Vlăduţ
Durata spectacolului: 1h 45′ (fără pauză)
Spectacol oferit de Teatrul Mic Bucureşti
PREŢ BILET: 40 LEI

Cunoscut în întreaga lume datorită pieselor sale, autorul francez este dintre puţinii dramaturgi contemporani care încearcă să ducă mai departe un gen teatral specific parizian: comedia bulevardieră. Născută la finalul secolului 18 spre deliciul clasei burgheze şi perfecţionată în timp de către Eugene Labiche, Georges Feydeau şi Sacha Guitry, dacă ar fi să amintim doar pe cei mai remarcanţi reprezentanţi ai genului, comedia bulevardieră a fost, de-a lungul vremii, bucuria a mii de spectatori. Cu rădăcini în farsa medievală, acest tip de comedie şi-a însuşit rolul de a propaga râsul, utilizând pentru asta o gamă largă de mijloace: situaţii comice abile, confuzii şi bufonerii. Această reţetă, este aplicată cu ingeniozitate de cătreChesnot în Pensiune completă.

Ce se întâmplă atunci când soţia ştie că, din motive profesionale, soţul merge, de zece ani, într-o anumită localitate, unde se cazează la acelaşi hotel, Hotel Mimoza, când, de fapt, el îşi vizitează amanta, ce locuieşte într-o casă înconjurată de mimoze? Ce face acest soţ când află că soţia, curioasă, vrea să îi facă o surpriză şi să i se alăture în acest hotel mult lăudat pentru o scurtă vacanţă? Cum reacţioneză amanta când trebuie să ofere pensiune completă nu doar cuplului cu pricina, ci şi altor turişti interesaţi de discreţia oferită de hotel?

„Ideea Pensiunii complete mi-a venit în provincie, când, într-o cafenea mică, am zărit la casă un mic panou pe care scria şi m-am gândit că nu era nevoie de cine ştie ce pentru a transforma orice loc într-un hotel. Eram în vacanţă, dar m-am pus imediat pe lucru. La sfârşitul lunii august Pensiunea completă era terminată”, mărturiseşte autorul. (sursa: saptamanacomediei.ro)

LUNI, 12 MAI
Ora 22:00
Centrul Cultural Reduta
MECANICA INIMII

după Mathias Malzieu
Distribuţia: Marius Manole, Marian Râlea, Maia Morgenstern, Medeea Marinescu şi Şerban Pavlu



Dramatizarea si regia: Chris Simion
Scenografia: Adina Mastalier
Concept şi realizare video: Imelda Manu & VFX Alexandru Andreica
Muzica: Alexandru Andrei
Coregrafia: Irina Strungareanu
Durata spectacolului: 1h 30’
Spectacol oferit de Teatrul L. S. Bulandra Bucureşti
PREŢ BILET: 60 LEI

Una dintre cele mai frumoase poveşti din literatura contemporană… Un basm, o iluzie, o parte din realitatea fiecăruia…

„Spectacolul Mecanica Inimii este produs de Chris Simion & Co şi reuneşte cinci actori pe care nu avem des ocazia să-i vedem laolaltă pe o scenă de teatru: Maia Morgenstern va juca rolul moaşei Madeleine, Marius Manole va fi Jack, băieţelul a cărui inimă are nevoie de un artificiu magic pentru a funcţiona, Medeea Marinescu va interpreta rolul micuţei cântăreţe Acacia, Şerban Pavlu, o schimbare de ultim moment în distribuţie, va susţine partitura lui Joe, rivalul lui Jack, iar Marian Râlea, va fi, cum ne-a obişnuit, un magician, cearsornicar de această dată.

Scenariul este o adaptare a cărţii Mecanica Inimii scrisă de Mathias Malzieu, un autor contemporan francez, născut în 1974 în Montpellier, care este, de asemenea, un cunoscut muzician. Textul spune, atât de frumos, o poveste de iubire atipică şi regăsim în el foarte multe substraturi şi esenţe, exact ca în viaţă, exact ca în dragoste.

Chris Simion este un dramaturg şi regizor cunoscut, foarte îndrăgit în Bucureşti şi în ţară, pentru spectacolele ei atent gândite şi lucrate. Am mai văzut şi mi-au plăcut, unele dintre ele foarte mult, Oscar şi Tanti Roz, care rămâne spectacolul meu favorit de până acum, Maitreyi, Hoţii de frumuseţe, 7 blesteme…cerute făcute şi legate, Prestez servicii artistice.”
Ileana Andrei

Vezi programul complet aici :

Brasovul te invita la Saptamana Comediei, 12-18 mai 2014. Vezi aici programul complet

Previous Story

Brasov: Englezii ofera 400 de locuri de munca intr-un targ de joburi care va avea loc in 17-18 mai

Next Story

Transfagarasanul inchis doar 3 luni pe an