Junii Brasovului te invita la Jocul Stramosesc al Tinerilor din Cacova

Last Updated on mai 17, 2014

Tinerii din Cacova (Şcheii Braşovului) împreună cu Uniunea Junilor din Şcheii Braşovului şi Braşovul Vechi – Societatea Junilor Roşiori organizează duminică tradiţionalul Joc strămoşesc de la Şargu (str. General Moşoiu 27 – la Crucea de la Şargu). 

juni

Jocul strămoşesc reprezintă una dintre cele mai frumoase şi spectaculoase tradiţii din Şchei. Este o ultimă rămăşită din perioada în care comunitatea românească de aici mai păstra multe din trăsăturile caracteristice satului transilvănean tradiţional.

În prezent, deşi în alte părţi jocul a devenit o tradiţie practicată de ansambluri profesioniste în scopuri turistice, în Şchei jocul strămoşesc şi-a păstrat vitalitatea şi unele funcţii specifice. Acest lucru se datorează faptului că jocul este încă organizat de către membrii comunităţii, tineri sau juni, grupaţi pe zone, în funcţie de domiciliu. (sursa: Transilvania Expres)

Programul începe de la 10.30, cu Hora Junilor în Piaţa Unirii. Apoi, de la 13.00, începe Hora Junilor la Şargu, pentru de la 14.00, să fie aduse fetele la Şargu. Între orele 14.30 şi 16.30, vor fi prezentate jocurile tradiţionale: sârba, breaza, ardeleana, brâul, braşoveanca. Totul se va încheia seara. În caz de vreme nefavorabilă, jocul va fi reprogramat pentru duminica următoare, anunţă organizatorii.

Previous Story

Brasov: Targul Liceelor in acest week-end

Next Story

Branul te invita la Festivalul Muscatelor, astazi si duminica. Vezi Programul aici