EVALUARE: Pista Aeroportului Brasov va trece prin noi teste

Last Updated on mai 23, 2014

După ce zilele trecute pe segmentul finalizat al pistei aeroportului Braşov a aterizat primul avion, întreaga cale de rulare va intra în procedura standard de evaluare. 

aeroportul-brasov-2014

De altfel, a afirmat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Mihai Pascu, aterizarea aeronavei de mici dimensiuni nu face parte din procedura standard de evaluare, ci a reprezentat o iniţiativă venită din partea unei persoane private. „Prin proiect au fost stabilite anumite cantităţi de beton, precum şi calitatea acestuia. După finalizarea lucrărilor, va urma o evaluare standard, respectiv măsurarea presiunii de contact la aterizare, prin care se va stabili dacă vor putea ateriza sau decola aeronave mediu curier, categorie în care sunt incluse modele precum Airbus 320 sau Boeing 737. Spre deosebire de aterizarea de acum câteva zile, aceste teste sunt incluse în caietul de sarcini”, a explicat Pascu. Pe de altă parte, reprezentantul administraţiei judeţene a precizat că pilotul aparatului de zbor, care a „testat” zilele trecute pista, s-a declarat încântat de calitatea acesteia. (sursa: mytex.ro)

Finalizată în proporţie de 70%

În momentul de faţă pista este executată în proporţie de 70%, iar pe mai mult de o treime din lungimea ei a fost turnat stratul final de beton. De altfel, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, suprafaţa de decolare-aterizare va fi terminată în jurul datei de 31 iulie. Pista are o lungime de 2.820 de metri şi o lăţime de 45 de metri (60 de metri cu acostamente), iar investiţia se ridică la 17 milioane de euro (inclusiv TVA).

Anul acesta, a mai spus Pascu, „vrem să finalizăm licitaţia pentru proiectarea şi execuţia bretelei de legătură şi a apronului (zona de parcare a aeronavelor – n.r.), dar şi pe cea pentru realizarea sistemului de canalizare”. De asemenea, în această perioadă se derulează procedura de expropriere a terenurilor pe care urmează a se efectua lucrările de îndiguire şi regularizare a pârâului Beselcin, lucrările urmând a fi realizate de Administraţia Naţională Apele Române.

Previous Story

Brasov: Caravana Metropolis aduce filme in Piata Sfatului intre 10 si 15 iunie

Next Story

Brasovul Pedaleaza duminica la Zarnesti si Valea Doftanei