Brasovul Pedaleaza duminica la Zarnesti si Valea Doftanei

Last Updated on mai 24, 2014 Vrei să vezi o floare, hai să dăm pedale dacă este soare.

bicicleta
Loc de intalnire Parcarea Supermarket Lidl Zarnesti Adresa: Zarnesti ,Ciucas , Nr. 11 . la ora 07:00
Pentru cine vine de la Brasov este un tren Regiotrans la ora 06:06 din Gara Mare detalii pe http://www.regiotrans.ro/mersul-trenurilor–brasov-zarnesti
Traseul va fi urmatorul Zarnesti-Poiana Marului-Sinca Noua-Sinca Veche – Vad – Poiana Narciselor
Distanta este de 40,39 Km.
Tur propus de Constantin Țăposu

Tură pe Valea Doftanei

Duminică mergem prin Săcele până la Brădet unde intrăm pe drumul forestier construit pe lângă râul Doftana. Avem puțin push-bike când începem urcarea spre Pasul Predeluț la granița dintre județale Brașov și Prahova.

Urmează apoi o lungă coborâre pe un drum forestier care probabil va avea porțiuni cu bălți și noroi și zone stricate de torenți și tractoarele care transportă bușteni din pădure dar în cea mai mare parte se poate face pe biciclete.

Ajungem în comuna Valea Doftanei compusă din satele Trăisteni și Teșila de aici drumul fiind din nou asfaltat. Înainte de ajunge la Lacul Paltinul vom hotârî încotro să mergem, pe lângă lac până în Câmpina sau prin Secăria spre Comarnic.

Ne vom întoarce acasă cu trenul Regiotrans 14031 cu plecare din Câmpina la 19:26 și Comarnic 19:41 și sosire în Brașov la 21:00.
Nu mai știu exact ce lungime are traseul dar este în jur de 80 – 90 km. (sursa: brasovulpedaleaza.ro)

Vă recomand să veniți cu un MTB pentru că vom merge mult pe drumuri forestiere cu pante mari în zona pasului Predeluț. De asemenea, vă recomand să aveți suficientă apă la voi pentru că sursele de apă sunt cam rare, mâncare pentru 5-6 ore căci nu găsim nimic deschis până la Trăisteni. Puteți să faceți ultimele cumpărături și dimineața înainte de plecare în Kaufland dar în acest caz vă rog să veniți mai devreme pentru a nu întârzia plecarea, este un drum lung și destul de greu și nu aș vrea să pierdem trenul.

Previous Story

EVALUARE: Pista Aeroportului Brasov va trece prin noi teste

Next Story

La Prima Şcoală Românească din Brașov a avut loc concursul „Brâncoveanu şi Braşovul”