Constructia Korona Mall ar putea incepe in toamna acestui an

Last Updated on mai 17, 2014 Durata construcţiei este estimată la aproximativ 14 luni, astfel că mall-ul va fi livrat până la finalul anului 2015, potrivit ultimelor declaraţii ale dezvoltatorilor.

korona-mall

Polonezii de la Echo Investment nu aui abandonat ideea construirii centrului comercial Korona Mall. Ei plănuiesc să înceapă lucrările în acest an dacă vor mai obţine semnăturile unor chiriaşi importanţi. „Noi am spus-o şi vom continua să le spunem şi retailerilor că vom începe construcţia cu un număr confortabil de chiriaşi semnaţi. Ne dorim ca primul centru comercial al Echo în România să fie unul reprezentativ, cu un grad de ocupare corect şi cu un mix de chiriaşi care să satisfacă cererea consumatorilor din Braşov şi împrejurimi. Noul concept Korona este foarte bine primit de chiriaşi şi în următoarea perioadă vom anunţa primele contracte semnate. Situaţia în oraş pare că s-a mai simplificat, în condiţiile în care cu adevărat active în această perioadă sunt doar două proiecte”, a declarat Roxana Stănciulescu, senior leasing manager al Echo Investment România.


Stănciulescu se referă la faptul că în Braşov au fost anunţate de-a lungul timpului numeroase proiecte de malluri, dar în prezent se lucrează doar la centrul comercial Coresi, dezvoltat de grupul francez Immochan pe platforma Tractorul Braşov, la circa doi kilometri de terenul celor de la Echo. De altfel, între cele două proiecte se dă în prezent o luptă acerbă pentru chiriaşi. Dacă spaţiul hipermarketului este acoperit în ambele proiecte – Carrefour la Korona şi Auchan la Coresi -, retailerii de modă sunt cei care trebuie convinşi să se extindă în cel puţin unul dintre noile proiecte. Roxana Stănciulescu se arată optimistă că va putea acoperi 14.000 – 15.000 de metri pătraţi din mall până la începerea lucrărilor. (sursa: bzb.ro)


„Vom începe construcţia după vacanţa de vară. Noul proiect este aproape gata, s-au purtat discuţii şi cu constructorii, iar fondurile necesare investiţiei vor fi asigurate de acţionari, mallul urmând a fi refinanţat după deschidere. Trebuie însă să atingem un grad de preînchiriere de 40% şi vom reuşi asta în următoarele două luni. Carrefour este în continuare partenerul nostru pentru a acoperi zona de nord a Braşovului. Durata construcţiei este estimată la aproximativ 14 luni, astfel că Korona va fi livrat până la finalul anului 2015”, a conchis Stănciulescu.


Compania Echo Investment este deţinută de Michal Solowow, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Polonia, cu o avere estimată de Forbes la 2,2 miliarde de dolari. Mall-ul ar urma să aibă o suprafaţă închiriabilă de 36.000 de metri pătraţi care va fi construit pe terenul fostei fabrici Fartec din nordul oraşului în urma unei investiţii estimate la circa 50 milioane de euro.

Previous Story

Peste 500 de brasoveni au votat ca Gara Brasov sa treaca in administrarea Primariei Brasov de la CFR pentru a fi modernizata. Voteaza si tu !

Next Story

Brasovenii de la Allview au lansat un smartphone pentru selfie