Brasov: Sub Tampa va fi amenajat un parc tematic privind flora si fauna din zona

Last Updated on mai 6, 2014

În perioada mai-august, reprezentanţii Asociaţiei de Integrare Socială şi Protecţia Mediului „Feed-Back” Braşov (APIS PM „Feed-Back” Braşov), prin Centrul de Voluntariat Braşov, vor transforma un spaţiu public degradat din centrul istoric al oraşului într-unul interactiv, unde se vor organiza ateliere de educaţie ecologică pentru tinerii din Braşov.

tampa-123

Parcul va fi amenajat în zona verde de lângă sediul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Braşov de pe Strada Suişul Castelului nr 1-3. Aici copiii şi tinerii vor putea învăţa lucruri despre flora şi fauna din Rezervaţia Muntele Tâmpa, vor avea ocazia de a confecţiona obiecte utile din materiale reciclate sau vor putea viziona documentare despre protecţia naturii.

Bugetul total al proiectului „Lecţie în aer liber într-un spaţiu verde” este de 7.357 de lei, din care 5.662 de lei  reprezintă contribuţia Fundaţiei pentru Parteneriat, iar lucrările vor fi efectuate de voluntari. Proiectul este sprijinit de Primărie, Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret din Braşov. (sursa: Transilvania Expres)

„Toată documentaţia tehnică fost elaborată de voluntari, ei urmând a efectua şi lucrările de amenajare. De altfel, orice braşovean care vrea să se implice în reamenajarea acestui parc se poate înscrie, trimiţând un mail pe adresa hello@voluntarbrasov.ro”, a  declarat coordonatorul proiectului, Alina Năstase.

 Alee tactilă 

În afara refacerii băncilor şi a meselor, printre punctele de atracţie ale noului parc este „Aleea tactilă”, pe care vor fi amenajate zone unde vizitatorii pot călca pe  conuri de brad sau frunziş, iar în ciment vor fi imprimate urmele animalelor care trăiesc în Situl Natura 2000 Tâmpa, administrat de Agenţia Metropolitană Braşov.

De asemenea, se vor amenaja grădini verticale şi vor fi plantaţi arbuşti şi flori.

„Pe lângă faptul că reamenajăm parcul, vrem să îi oferim şi o identitate. După ce va fi reamenajat, tot în cadrul acestui proiect, vom organiza şi cinci ateliere de creaţie, la care vor participa elevii”, a mai spus Alina Năstase.

Legat de iniţiativa voluntarilor braşoveni, Dragoş David directorul Agenţiei Metropolitane Braşov – custode al sitului Natura 2000 „Muntele Tâmpa” –  a declarat că „această iniţiativă este benefică şi demonstrează că în Braşov voluntariatul a căpătat amploare, iar noi susţinem astfel de proiecte”.

Advertisements
Previous Story

Brasov: La Canionul 7 Scari va fi montata o tiroliana

Next Story

Ai mers cu autobuzul electric in Brasov? Cum ti se pare?