Brasov: La Canionul 7 Scari va fi montata o tiroliana

Last Updated on mai 6, 2014

Aflat în Masivul Piatra Mare, Canionul “Șapte Scări” reprezintă niște chei săpate în calcar, având o lungime de 160 de metri și o diferență de nivel de 60 de metri, la o altitudine de 950 de metri. Defileul este format din șapte trepte între 2,5 și 15 metri, care îi dau numele, și care se transformă în cascade când volumul de apă al pârâului Șapte Scări, afluent al răului Șipoaiei este crecut. În cuprinsul canionului există șapte cascade, cea mai înaltă fiind de 35 de metri. Frumusețea canionului constă în desele schimbări de direcție, care împiedică privirea să cuprindă în ansamblu tot canionul, astfel că nu știi la ce să te aștepți în continuare.

canion-1
foto: Robert Cadar

Canionul “Șapte Scări” a fost reabilitat în totalitate în cursul anului trecut în perioada iulie-octombrie, fiind redeschis la începutul lunii noiembrie 2013.

Scările și pasarelele sunt din fier zincat, 100% mai sigure pentru turiști, s-au refăcut panourile de informare și cabinele PSI, iar pe traseul dintre cabana Dâmbul Morii și Canionul “Șapte Scări” de peste doi km, au fost montate 20 de seturi de mese și bănci precum și vetre de foc pentru turiștii care fac popasuri, investiția fiind de 330.000 de euro, din partea Regiei Locale a Pădurilor Săcele care administrează Canionul “Șapte Scări”.

Turiștii copii primesc la intrarea în canion echipament de protecție și siguranță format din hamuri și căști pentru a-i feri de eventuale accidentări.

De asemenea, în luna iulie a.c va începe construcția tirolienei, pentru care s-a primit acordul de la Fondul de Mediu.

canionul-2014
foto: Ionut Stoica

“Lungimea tirolienei va fi de 2.100 de metri și va fi construită din cabluri zincate din 15-17 tronsoane. Odată cu finalizarea acestei noi atracții pentru turiști cred că numărul acestora va fi din ce în ce mai mare. Doar pe 1 și 2 mai, Canionul “Șapte Scări” a fost vizitat de peste 2.000 de turiști. Dacă duminică aveam deschis, numărul turiștilor depășea cu siguranță 3.000, dar din cauza vremii nefavorabile obiectivul turistic a fost închis. Oricum, pentru acest an am prognozat ca numărul de turiști care vor vizita Canionul “Șapte Scări” să ajungă la 25.000, dar este posibil ca prognoza noastră să fie depășită. Sperăm ca turiștii care vizitează acest loc deosebit să păstreze tot ce s-a făcut acolo, să nu arunce gunoaie și să protejeze mediul”, a precizat, pentru AGERPRES, Cristian Popa, reprezentantul Regiei Locale a Pădurilor Săcele.

canionul
foto: Robert Cadar

Biletul de intrare în Canionul “Șapte Scări” este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii. Pentru grupurile organizate care trebuie să fie formate din cel puțin 10 persoane și însoțite de ghid, prețul biletului este de 5 lei pentru adulți și doi lei pentru copii.

La Canionul “Șapte Scări” se ajunge din DN1 București Brașov până la cabana Dâmbul Morii, apoi pe drum marcat cu bandă galbenă aproximativ o oră de mers. Dacă mijlocul de transport este trenul, se coboară la stația Timișul de Jos, apoi până la cabana Dâmbul Morii, după care traseul marcat până la Canionul “Șapte Scări”.

Previous Story

Brasov: MINI-CARTIER LA ICIM. Locuinte si spatii comerciale, in locul „cladirii fantoma” de pe Carpatilor

Next Story

Brasov: Sub Tampa va fi amenajat un parc tematic privind flora si fauna din zona