Ardelenii prefera berea

Last Updated on mai 1, 2014

Asociaţia Berarilor din România a făcut un studiu privind comportamentul românilor, iar rezultatul arată că aproape 40% din ardeleni preferă să bea bere cînd se află în concediu. Mai mult, berea ocupă primul loc în topul băuturilor consumate într-o astfel de perioadă de către locuitorii Ardealului, dar şi din celelalte regiuni ale ţării. „Vacanţele, inclusiv cea de 1 Mai, de care urmează să ne bucurăm cu toţii în scurt timp, sînt dedicate relaxării alături de cei dragi, iar berea, consumată cu moderaţie, contribuie întotdeauna la buna dispoziţie a celor care o savurează. Fiind o băutură fabricată din ingrediente naturale, modernă şi contemporană, berea reuşeşte să completeze perfect stilul de viaţă actual al românilor, ocupînd un loc important în inimile lor”, a spus Constantin Bratu, director general al Asociaţiei Berarii României. 

bere

Doi din cinci români beau bere în vacanţă

La nivelul întregii ţări, rezultatele obţinute au fost similare cu cele din Ardeal: aproape 2 din 5 români beau bere atunci cînd se află în concediu. Invitaţi să menţioneze motivele care îi determină să aleagă berea, 2 din 5 români au afirmat că o preferă pentru că reuşeşte să completeze cel mai bine întîlnirile cu prietenii, iar 1 din 3 pentru că însoţeşte cel mai bine momentele petrecute cu familia. În plus, acelaşi studiu arată că 1 din 3 ardeleni consideră că berea este o sursă naturală de antioxidanţi, iar peste 60% din ei cred că un consum moderat de bere poate preveni apariţia pietrelor la rinichi. Peste o treime din consumatorii ardeleni de bere o preferă pentru că este fabricată din ingrediente naturale, iar un sfert cred că berea poate fi considerată o sursă naturală de vitamine de tip B. (sursa: Monitorul Expres)

Românii, pe locul şase în Europa la consumul de bere

Un alt aspect este acela că peste 97% din berea consumată de români este produsă în România. „Sectorul berii contribuie cu aproape 60% din totalul accizei colectate la bugetul de stat de pe piaţa băuturilor alcoolice, iar jumătate din preţul unei beri îl reprezintă taxele virate la
bugetul României“, a mai spus Constantin Bratu. Consumul de bere a scăzut anul trecut cu 10%, atingînd un volum de 16,3 milioane de hectolitri. Un român a consumat, în medie, anul trecut, 81 de litri de bere, faţă de 90 de litri în 2012. Românii a ocupat anul trecut locul şase în Europa la consumul de bere, plasîndu-se peste media europeană, de 70 de litri. Campionii Europei la băut bere sînt cehii cu 150 litri pe cap de locuitor, urmaţi de austrieci, germani, polonezi şi lituanieni.

Previous Story

Brasov: 50 de automobile Dacia de colectie se vor strange la reuniunea anuala Dacia Clasic in Piata Sfatului, pe 10 mai

Next Story

Poftiti la circ! „Acquatico Belluci“ a revenit la Brasov