Prioritati la Agentia Metropolitana Brasov: educatia, infrastructura si atragerea de noi investiti

Last Updated on aprilie 9, 2014 Agenţia Metropolitană Braşov (AMB) şi-a propus pentru acest an să acţioneze în trei domenii majore: educaţie, infrastructură, crearea şi atragerea de noi investiţii în zonă, a declarat directorul Agenţiei Metropolitane Braşov, Dragoş David.

dragos-david-brasov

„În domeniul educaţiei, încercăm să reabilităm şi să dotăm toată infrastructura de educaţie şi să dezvoltăm încă două şcoli profesionale după modelul Kronstadt, înfiinţată în urmă cu doi ani în municipiul reşedinţă de judeţ, în parteneriat cu mediul de afaceri. În ceea ce priveşte infrastructura, vom continua pe toată zona metropolitană cu legături directe către viitorul aeroport de la Ghimbav şi cu terminalul intermodal care se va construi la Feldioara, dar şi reabilitarea drumurilor pe care circulă autobuzele pentru că există fonduri pentru astfel de lucrări, precum şi dotarea cu autobuze şi sistemul e-ticketing. Cei interesaţi să investească în zona metropolitană cer legături rapide cu zona de vest şi aeroport. (…) Al treilea domeniu major este crearea şi atragerea de investiţii, şi aici mă refer la domenii de vârf cum este IT, finalizarea în 2016 a Centrul expoziţional de afaceri, dezvoltarea de parcuri industriale la Cristian, Tărlungeni şi Prejmer care să fie funcţionale până în anul 2020, toate cu fonduri europene“, a precizat Dragoş David.

Zona Metropolitană Braşov este singura din ţară care are o aşezare circulară, cele 17 localităţile fiind în jurul municipiului reşedinţă de judeţ, la o distanţă de până la 25 de km. Fiecare dintre localităţi are specificul ei din punct de vedere economic, plecând de la de la turism până la industrie, servicii, agricultură.

„Încercăm să atragem industrie IT şi să dezvoltăm un Cluster IT care va fi în municipiul reşedinţă de judeţ şi care are finanţare, iar contractul se va semna în zilele următoare, dar şi tot ce ţine de energia regenerabilă. Din perspectivă regională, avem discuţii la nivel de regiune şi vrem să facem cât mai repede legătura cu Sibiul, prin construcţia drumului expres, şi a unui drum asemănător către Sfântu Gheorghe, prin care să fie racordate la partea de vest şi judeţele Covasna şi Harghita. Aşteptăm cu interes autostrada Comarnic-Braşov ca să rezolve axa Bucureşti-Constanţa pentru cei care vor să investească“, a afirmat David. (sursa: newsbv.ro)

În opinia acestuia, cea mai mare realizare a Agenţiei Metropolitane Braşov, în cei cinci ani de existenţă, este că „am reuşit să scoatem elementul politic din activitatea agenţiei, iar oamenii s-au focusat foarte bine pe proiecte aşa cum se va întâmpla şi în continuare“.

Din Zona Metropolitană Braşov fac parte municipiile Braşov, Codlea, Săcele, oraşele Râşnov, Zărneşti, Predeal şi Ghimbav şi comunele Bod, Cristian, Hărman, Prejmer, Hălchiu, Feldioara, Crizbav, Sânpetru, Tărlungeni şi Vulcan.

Advertisements
Previous Story

Brasov: Elevii de la „Mircea Cristea“ fac machetele cladirilor din Centrul istoric

Next Story

The Ramada’s Brasov tastefully appointed guest rooms offer classical charm and casual elegance