Brasov: Elevii de la „Mircea Cristea“ fac machetele cladirilor din Centrul istoric

Last Updated on aprilie 9, 2014

Elevii clasei a IX-a de la Colegiul Tehnic „Mircea Cristea“ se folosesc de timpul liber pe care îl au în săptămîna „şcoala altfel“ pentru a lucra aplicat în specialitatea lor, de arhitectură. Liceenii au ieşit ieri pe strada Republicii, unde alături au făcut măsurătorile, pentru a realiza apoi machetele clădirilor din această zonă istorică.

scoal-123

Activitatea lor face parte din proiectul „Centrul istoric 3D“, desfăşurat de Grupul de Iniţiativă Locală Corona. „Pentru ei, acesta este un program extrem de util, pentru că le oferă ocazia să lucreze aplicat. În cazul lor, în acest program ne-am concentrat, în primul rînd, pe analiza faţadelor“, spune Alexandra Dobrescu, director executiv al GIL Corona. (sursa: Monitorul Expres)

„Cum liceul nu dispune de aparatura necesară este prima lor e prima lor măsurătoare în teren. Pe lîngă acestă măsurătoare li s-au prezentat elemente de teorie privind proiectarea şi despre caracteristicile imobilelor de pe strada Republicii”, a declarat Ioan Marian, dirigintele clasei a IX-a, specialitatea e Arhitectură de la Colegiul Tehnic „Mircea Cristea“.

Previous Story

Brasov: Licitatii pentru parcarile de resedinta, incepand de saptamana viitoare

Next Story

Prioritati la Agentia Metropolitana Brasov: educatia, infrastructura si atragerea de noi investiti