George Scripcaru: Brasovul nu va fi numai cel mai frumos oras din Romania ci va fi si printre cele mai sigure orase turistice din Europa

Last Updated on aprilie 30, 2014

În perioada 29-30 aprilie, se desfăşoară la Braşov întâlnirea bilaterală între reprezentanţii Municipalităţilor din Braşov şi Munchen, cu participarea reprezentantului Forumului European pentru Securitate Urbană (EFUS), în cadrul proiectului Siguranţă în turism – pentru un mediu sigur în oraşele turistice. Din partea Primăriei Munchen este prezent şeful Serviciului Evenimente, din cadrul Departamentului Ordine Publică, d-nul Cristopher Habl, iar din partea EFUS, d-nul Alberto Dotta, manager de proiect.

brasov-sigur

Scopul acestui proiect este de a identifica criteriile de evaluare a oraşelor turistice din punct de vedere al siguranţei şi securităţii în turism şi de a crea o etichetă Oraş sigur pentru turism, astfel încât turiştii să poată fi informaţi cu privire la siguranţa pe care o anumită destinaţie turistică o oferă. În acelaşi timp, proiectul facilitează schimbul de experienţă, în acest domeniu, între cele 7 oraşe implicate în proiect Braşov (România), Alba (Italia), Saint-Denis (Franţa), Barcelona (Spania), Munchen (Germania), Roma (Italia) şi Sosnowiec (Polonia).

„Este un proiect important pentru noi deoarece se încadrează în strategia noastră de dezvoltare a turismului. Municipalitatea a făcut şi face investiţii foarte mari în infrastructura turistică, începând de la  reabilitarea centrului istoric şi dezvoltarea domeniului schiabil şi până la centrul de agrement din Poiana Braşov sau parcarea din Poiana de jos.  La finalul acestui proiect, Braşovul nu va fi numai cel mai frumos oraş din România şi cea mai importantă destinaţie turistică montană, ci va fi şi printre cele mai sigure oraşe turistice din Europa, iar acest lucru va fi cunoscut de toţi turiştii. Mă bucur că în acest proiect sunt implicate oraşe cu foarte mare experienţă în domeniul turistic, cum ar fi Roma, Barcelona sau Munchen, pentru că avem foarte multe de învăţat din experienţa lor”,  a declarat primarul George Scripcaru.

În data de 24 aprilie 2013 Municipiul Braşov a semnat Contractul de Parteneriat cu EFUS privind implementarea proiectului Siguranţă în turism – pentru un mediu sigur în oraşele turistice. Parteneri în cadrul acestui proiect sunt: Forumul European pentru Securitate Urbană – coordonatorul proiectului, 7 oraşe europene, cunoscute ca importante destinaţii turistice: Braşov (România), Alba (Italia), Saint-Denis (Franţa), Barcelona (Spania), Munchen (Germania), Roma (Italia), Sosnowiec (Polonia) şi Asociaţia Portugheză pentru susţinerea victimelor.

Proiectul se va implementa în perioada 2013-2015 şi are valoarea de 470.000 EURO, din care Comisia Europeană cofinanţează 90%, respectiv 423.000 EURO. Contribuţia Municipiului Braşov la realizarea acestui proiect este de 4.000 EURO, conform Contractului de Parteneriat

Previous Story

Brasov: Materiale „de epoca” pentru restaurarea Cetatii din Feldioara

Next Story

Autostrada Comarnic-Brasov ramane neinceputa