Brasov:Mallul Unirea Shopping Center – profit direct de 11 milioane de lei anul trecut

Last Updated on aprilie 15, 2014

Acţionarii intenţionează dublarea mall-ului existent, pentru a ajunge la o dimensiune comparabilă cu cel din Bucureşti
Unirea Shopping Center Braşov – profit direct de 11 milioane de lei în 2013.

mall

Unirea Shopping Center Braşov a avut venituri din chirii de 13,058 milioane de lei, în scădere cu 9% faţă de anul anterior. Profitul direct al complexului a fost de 10,948 milioane de lei. Totuşi, după deducerea cheltuielilor cu amortizarea şi a celor cu impozitul pe clădiri, compania a raportat o pierdere de 2,853 milioane de lei.

Consilierii locali braşoveni au decis în decembrie 2013 să concesioneze pe o perioadă de 49 de ani un teren de 3.621 de metri pătraţi, aflat pe B-dul Gării, proprietarilor Unirea Shopping Center. Aceştia intenţionează dublarea mall-ului existent, pentru a ajunge la o dimensiune comparabilă cu cel din Bucureşti şi au precizat că vor investi 50 de milioane de euro. (sursa: BZB)

Terenul în cauză se afla în proprietatea Primăriei Braşov, fiind dobândit în 2008 prin uzucapiune, şi este de fapt parcarea supraterană care este folosită în prezentă de mall. Terenul solicitat spre concesionare, conform raportului de evaluare, are o valoare de 189 euro/mp, iar specialiştii Primăriei au stabilit astfel o redevenţă de 7,56 euro/mp/an pe care o vor percepe de la proprietarii complexului comercial pe următorii 49 de ani. Astfel, Primăria va câştiga peste 27.000 de euro anual din această concesiune.

Pe lângă spaţii mai multe pentru magazine, proprietarii mall-ului au anunţat că proiectul de extindere prevede şi amenajarea unui cinema şi a unui patinoar. Proiectul urmează să demareze anul acesta şi să fie finalizat după un an şi jumătate.

Previous Story

Brasov: Bilete gratuite pentru Oratoriul din Biserica Neagra

Next Story

Brasov: Accident grav intr-un autobuz RAT! O pasagera si-a spart capul