Brasov: Sute de elevi in vizita la Schaeffler Romania

Last Updated on aprilie 16, 2014

Pentru al treilea an consecutiv, micii şi marii elevi din şcolile braşovene au avut un program încărcat la Schaeffler România, în cadrul programului pentru elevi „Şcoala Altfel” în săptămâna 7 – 11 aprilie 2014. Vizitele s-au desfăşurat după programul elaborat în cel mai mic detaliu şi gândit în aşa fel încât elevii să plece de la producătorul de rulmenţi cu o viziune de ansamblu a ceea ce înseamnă o fabrică modernă.

scahefler

Programul a început în sălile de conferinţe ale companiei, elevii primind informaţii despre firmă chiar din partea unuia dintre directorii din top management. După teorie şi instructajul de siguranţă, elevii au putut vizita şi o parte din halele de producţie – au văzut cum se fabrică cei mai mari rulmenţi din grupul Schaeffler pentru centralele eoliene, care ajung la diametre de patru metri şi au vizitat una dintre cele mai moderne forje construite în România şi în Europa de Est. După vizita din producţie şi o pauză de masă la cantina companiei, copiii au încheiat programul la Centrul de Inginerie Schaeffler România. Aici au avut ocazia să vadă ce implică activitatea de proiectare, iar alături de echipa de ingineri au lucrat în workshop-uri unde au asamblat rulmenţi şi au analizat probe la microscop. (sursa: BZB)

Părerile elevilor după vizita la Schaeffler:
„Părerea mea despre această vizită este incredibilă deoarece a fost foarte interesant. Cel mai mult mi-a plăcut forja unde se topea fierul şi se făceau rulmenţii care mişcă lumea” (elev, clasa a IV-a)

„Mă bucur că am avut ocazia să vizitez compania dumneavoastră. Şi pentru mine, ca şi cadru didactic, a fost o adevărată lecţie. Şi eu am observat, la fel ca şi copiii, lucruri inedite. Sunt profund impresionată de ceea ce înseamnă compania, în adevăratul sens al cuvântului”. (profesor însoţitor)

„Turul de azi a fost unul educativ şi interesant. Persoanele care s-au ocupat de noi au fost foarte atente şi drăguţe. Am învăţat multe lucruri noi”. (elev, clasa a IX-a)

„Această zi de marţi a fost cea mai interesantă din câte marţi am avut eu. Am aflat multe lucruri interesante şi mi-au fost lămurite toate întrebările pe care le aveam eu. Mă bucur că d-na dirigintă ne-a adus astăzi la Schaeffler, loc unde aş fi vrut să ajuns de când eram copil. Astfel mi s-a îndeplinit o dorinţă şi am aflat mai multe decât mi-aş fi închipuit că voi afla” (elev, clasa a IX-a)

„Mie mi-a plăcut când ne-am uitat la microscop şi când am făcut moriştile” (elev, clasa a II-a)

„Apreciem vizita ca fiind foarte bine organizată, timpul a fost gestionat ireproşabil, ghizii s-au implicat activ şi au explicat şi pe înţelesul elevilor. Ne-a încântat în mod deosebit tehnologia modernă a liniilor de producţie şi atmosfera de lucru, destinsă şi prietenoasă, din fabrică. Vă mulţumim pentru tot” (profesor)

„A fost foarte frumos astăzi şi mi-a plăcut la forjă, dar şi la Centrul de Inginerie, pentru că am văzut ce conţine un rulment şi l-am montat noi cu mâinile noastre. Aş vrea să vin şi altă dată şi să lucrez aici când o să fiu mare” (elev)

n „Mie mi-a plăcut mult la forjă cum se prăjesc inelele şi în laboratorul de testare a inelelor. Îmi doresc ca anul viitor să vin din nou la Schaeffler” (elev)

„În cadrul vizitei de la Grupul Schaeffler m-a impresionat în mod deosebit atât căldura angajaţilor, cât şi efortul depus de către ei pentru a ne menţine atenţia şi a ne răspunde la toate întrebările. Cu această ocazie am reuşit să îmi formez o imagine despre efortul depus în producerea acestor piese, mai ales rulmenţii” (elev)

„Mie mi-a plăcut foarte mult când am fost la laborator şi am văzut prin microscop şi mi-a plăcut când am văzut cum s-a scos cilindrul roşu şi fierbinte şi mi-a mai plăcut când am fost să facem poza la rulmenţii mari, mi-a mai plăcut la început când am fost să vizionăm filmuleţul despre rulmenţi şi sfârşitul când am fost întrebaţi despre tur” (elev)

Previous Story

Doar doua autocamioane „made in Brasov” in 2014

Next Story

RAT Brasov va modifica traseul liniei 5 incepand de luna viitoare