Brasov: Singurul autobuz romanesc ramas se vinde doar ca schelet in Columbia

Last Updated on aprilie 8, 2014

Uzinele Roman Braşov au vândut două şasiuri de autobuz Urban Crosstown în Columbia. Dacă sunt apreciate de client, încă 300 ar putea să ia drumul Americii de Sud. Autobuzul întreg nu a găsit clienţi nici în ţară, nici în străinătate.

auto

Autobuzul Urban Crosstown produs de uzinele Roman Braşov nu are căutare nici în interiorul ţării, nici la extern, singura soluţie de comercializare găsită de braşoveni fiind să i se vândă şasiul. Un client tocmai din America de Sud a cumpărat, luna trecută, două şasiuri  la un preţ de 50.000 de dolari/bucată. Dacă clientul va fi mulţumit, există posibilitatea de încheiere a unui contract-cadru de 300 de bucăţi.

„Am vândut două şasiuri în Columbia, către statul columbian. Platforma este cea a autobuzului nostru Urban. Şasiul este cu tot cu cutia de viteze şi cu motor. Tot ce trebuie să facă ei la destinaţie e să-şi pună caroseria pe care o doresc”, spune, pentru ECONOMICA.NET, Carol Rugacs, directorul uzinei braşovene. Potrivit acestuia, singura modificare faţă de şasiul standard Urban este faptul că motorul este prevăzut a fi instalat în partea din faţă.

Roman Braşov are şase autobuze Urban Crosstown pe stoc, dintr-un lot iniţial de 10.

 Nicio municipalitate din ţară nu a dorit aceste autobuze, Roman reuşind să vândă doar câteva bucăţi unor firme internaţionale de transport călători.

Firma a căutat şi în afară clienţi, însă nu a avut mai mult succes. Discuţii cu posibili cumpărători din Orientul Mjlociu şi Maghreb nu au avut mai mult succes. Preţul cerut pe autobuz era de 120.000 de euro, însă braşovenii ar fi fost dispuşi să negocieze o reducere de până la 20%.

„Se pare că rămânem la varianta vânzării de şasiuri, nu avem niciun rezultat pe autubuzul întreg”, explică Rugacs.

Autobuzul Urban Crosstown are motorizare EURO 5, podea total coborâtă, caroserie autoportantă, dispozitive tehnice destinate să faciliteze accesul persoanelor cu mobilitate redusă şi sistem de siguranţă care nu permite plecarea autobuzului cu uşile deschise. Are o capacitate totală de 91 de persoane, pe scaune şi în picioare şi atinge o viteză maximă de 80 de km/h. Autobuzul are şi o variantă cu podea joasă. Preţul de catalog este de 120.000 de euro.

Previous Story

Brasov: Elevii de la Saguna, Unirea si Info lupta din nou pentru faima mondiala in informatica

Next Story

Brasov. Adrian Atomei: „Gratuitate ori pentru pensionari, ori pentru elevi”. Tinerii cu salarii mici sau copii nu sint luati in considerare