Brasov. Adrian Atomei: „Gratuitate ori pentru pensionari, ori pentru elevi”. Tinerii cu salarii mici sau copii nu sint luati in considerare

Last Updated on aprilie 8, 2014

Singura soluţie pentru ca să se împace şi capra şi varza, iar de transport gratuit să beneficieze toţi pensionarii, ar fi un ajutor de la Guvern, pentru subvenţionarea a 50% din costul unei călătorii cu autobuzul.

După ce, în ultima vreme, reprezentanţii partidelor politice au făcut mai multe propuneri în privinţa acordării gratuităţii totale pe RAT, atât pensionarilor, cât şi braşovenilor activi în câmpul muncii, dar care au venituri mai mici, viceprimarul Adrian Atomei a venit, la rândul său, cu o nouă propunere, care să nu afecteze bugetul Braşovului. Acesta este de părere că Guvernul ar trebui să acorde sprijin nu doar Braşovului, ci şi altor localităţi din ţară, care au propus o asemenea măsură de ajutorare a unor categorii sociale defavorizate.

„Propunerea pe care o voi face Consiliului Local este să facem o adresă la Guvern prin care să solicităm elaborarea unui act normativ prin care 50% din costul transportului public pentru pensionari să fie subvenţionat de Ministerul Transporturilor, ţinând cont că este o măsură de protecţie socială. În prezent, Primăria subvenţionează deja jumătate din costul unei călătorii pentru pensionari, iar cei care au venituri de sub 800 de lei primesc 10 călătorii gratuite”, a explicat Atomei. (sursa: BZB)

Gratuitate ori pentru pensionari, ori pentru elevi

Acesta a recunoscut faptul că acordarea gratuităţii pe RAT a fost o măsură pentru care, în 2012, împreună cu alţi consilieri liberali şi social-democraţi, a strâns semnături, însă, la momentul respectiv, de comun acord, în Comisia Economică, consilierii locali au decis să acorde doar cele 10 călătorii gratuite lunar pentru vârstnicii cu venituri de sub 800 de lei şi în plus să le acorde gratuitate totală la transport elevilor. „Această decizie a fost luată atunci ţinând cont de impactul bugetar, dar şi de faptul că măsura are efect asupra unei întregi familii, atât părinţi, cât şi bunici. Dacă am da acum gratuitate pentru pensionari, ar trebui să renunţăm la cea pentru elevi”, a subliniat viceprimarul.

[yop_poll id=”4″]

Subvenţia actuală, peste 3 milioane de lei pe lună

RAT Braşov are un buget pe 2014 de 68 de milioane de lei, din care, subvenţia alocată de la bugetul local este acum de 28 de milioane de lei. Edilii vor mai suplimenta însă această subvenţie, fiindcă nu acoperă şi ultimul trimestru al acestui an, după cum a precizat viceprimarul Adrian Atomei.

Reamintim ca PDL Brasov a propus ca toti brasovenii cu venituri mai mici de 1.500 lei/membru de familie sa beneficieze de gratuitate pe mijloacele de transport RAT.

„De aceea, noi, cei nouă consilieri locali ai PDL, vom propune acordarea de gratuitate tuturor cetățenilor din Brașov care au un venit de până la 1.500 de lei/membru de familie. Pentru că nu doar seniorii sunt afectați de creșterea accizei la combustibil, ci și cei care lucrează și au în grijă copii. Noi, ca partid de drepta, trebuie să avem în vedere nu doar seniorii, ci și pe aceia care muncesc și produc resursele necesare economiei românești. Pe de altă parte, printr-o astfel de măsură sperăm să reușim și descongestionarea traficului din oraș, încurajând transportul în comun de persoane”, a declarat consilierul local PDL, Adrian Oprică.

Previous Story

Brasov: Singurul autobuz romanesc ramas se vinde doar ca schelet in Columbia

Next Story

Castelul Bran: Expozitie de cultura populara