Brasov: Parcul Central salvat ! Locul de joaca aerospatial, mutat in urma „protestelor”, in Centrul Civic

Last Updated on aprilie 3, 2014

Mai mulţi braşoveni s-au opus proiectului, în timp ce alţii l-au susţinut, însă, pentru a pune capăt odată pentru totdeauna acestei dispute, autorităţile au luat decizia să găsească o nouă locaţie pentru acest loc de joacă inedit.

parc-123

Edilii au luat decizia să amenajeze ineditul loc de joacă aerospaţial în Centrul Civic, după ce amplasarea noilor echipamente în locul actualului loc de joacă „Lumea Copiilor” din Parcul Central stârnit nemulţumirea mai multor braşoveni.

Viceprimarul Răzvan Popa a susţinut că, la Primărie, au fost depuse în jur de 300 de semnături împotriva amenajării locului de joacă în Parcul Central, iar, pe de altă parte, a fost depusă şi o listă cu 2.000 de semnături care susţineau amenajarea parcului aerospaţial în centru, în contextul în care nu se modifica nimic, ci doar se înlocuiau elementele de joacă cu altele noi. Astfel, autorităţile locale au luat decizia, împreună cu reprezentanţii companiei Aerotec, care va suporta investiţia, să se pună capăt acestei dispute prin găsirea unei noi locaţii pentru „parcul cu avioane”.

„Noua locaţie a fost stabilită de comun acord cu conducerea Aerotec, fiind luate în calcul mai multe posibile locaţii. Marţi, s-a emis certificatul de urbanism, dar avem o întârzierea de aproximativ o lună cauzată de aceste proteste, astfel că nu vom reuşi să deschidem locul de joacă la 1 iunie. Sper totuşi, ca în maximum trei luni lucrările să fie gata”, a subliniat viceprimarul Popa.

Cum va arăta parcul aerospaţial
Compania Aerotec a conceput deja proiectul pentru noul loc de joacă, astfel încât să fie atractiv atât prin formă, cât şi prin ceea ce le va oferi copiilor. Principalul punct de atracţie al noului loc de joacă ce va fi amenajat pe o suprafaţă de 1.400 de mp, va fi un avion, care va avea 20 de metri lungime şi 16 lăţime. Acesta va fi dotat cu tobogane, iar cel mai lung va avea o lungime de 15 metri şi va fi închis, dar şi cu elemente de căţărare. În parc va fi şi o „pistă”, de fapt un covor de cauciuc, astfel ca să fie evitate eventualele accidentări. (sursa: BZB)

În parc vor fi făcute amenajări şi pentru copii de vârstă mai mică. Astfel, şi groapa de nisip va avea forma unui avion, iar în parc va fi montată şi o mică tiroliană. Căluţii amplasaţi vor avea şi ei forma unor mici avioane şi vor fi mai multe elemente de învârtit. Vor fi amplasate mai multe leagăne, atât cu elemente de siguranţă pentru micuţii cu vârsta de până la cinci ani, cât şi leagăne destinate copiilor mai mari. Toate elementele de joacă vor fi viu colorate, şi deja a început fabricarea lor, urmând ca apoi să fie amplasate la faţa locului.

Previous Story

Aeroportul Brasov. Aristotel Cancescu: Imi doresc ca primul avion sa zboare in 2016. Credeti ca se va intampla?

Next Story

BRASOV. Magnoliile au invadat orasul