Brasov: Locurile de parcare s-au dat ca painea calda!

Last Updated on aprilie 15, 2014

Ieri s-au licitat parcările din Astra şi Drumul Cernatului.

Edilii au organizat ieri prima licitaţie dintr-o serie lungă de licitaţii pentru reatribuirea locurilor de parcare de reşedinţă rămase libere în mai multe zone ale oraşului.

parcare-brasov

Primii care au fost chemaţi la licitaţie au fost braşovenii din Astra I între Calea Bucureşti numere impare – Saturn – Marte – Zizinului numere pare, inclusiv zona Popa Şapcă, dar şi cei din zona Drumul Cernatului, în afară de cei care locuiesc pe Drumul Cernatului la numerele 30, 32, 34 şi strada Zizinului nr.113, 115, 146 şi 148. Astfel, ieri, au fost adjudecate în total 200 de noi locuri de parcare, nici unul dintre braşovenii care s-au prezentat la licitaţie nerămânând pe dinafară. Locurile care au rămas libere şi după această licitaţie vor fi transformate în locuri publice, pentru musafiri, iar pentru a putea fi ocupate se va achita tariful de parcare prin SMS, 0,4 euro + TVA, pentru o oră, sau 2,6 euro + TVA, pentru o zi întreagă.

Deşi, anul trecut, oficial, pentru 30.267 dintre cele 42.425 de locuri de parcare amenajate în municipiu s-a achitat taxa, acum numărul celor care şi-au plătit abonamentul a fost de 28.691 de persoane, astfel că edilii au decis să transforme toate locurile rămase oficial libere în acte în locuri cu taxă, astfel ca şi cei care vin în vizită într-un anumit cartier să aibă unde parca în mod civilizat. Licitaţiile de reatribuire vor continua, după Paşte, pe 28 aprilie, când de la ora 10.00 este programată procedura de atribuire în cartierul Astra II, între Calea Bucureşti numere pare – Berzei – Zorilor – Carpaţilor numere impare.

Previous Story

Brasov: Accident grav intr-un autobuz RAT! O pasagera si-a spart capul

Next Story

Trenuri SUPLIMENTARE de Pasti si 1 Mai. Vezi aici programul CFR