Acvila Arlie s-a intors din Namibia la Fagaras

Last Updated on aprilie 17, 2014

Anul trecut, în cadrul proiectului LIFE „Conservarea acvilei țipătoare mici în România” Arlie, o acvilă țipătoare mică adultă a fost echipată cu un transmițător satelitar.

acvila

Prin sistemul satelitar Argos putem să urmărim rutele pe care le parcurg acvilele dotate cu transmițător. Astfel am aflat că Arlie și-a început migrația de primăvară pe data de 14 februarie, de pe teritoriul Namibiei.

Mai întâi a zburat către est până în Zimbabwe pentru ca după câteva zile petrecute aici să pornească spre nord. Până în data de 9 aprilie, când a ajuns pe teritoriul României, Arlie a traversat țări precum Zambia, Tanzania, Uganda, Etiopia, Eritrea, Egipt, Israel, Liban, Turcia și Bulgaria. (sursa: pomarina.ro)

Arlie a zburat aproape 10000 km ca să ajungă la cuibul său de lângă Berivoi, Piemontul Făgăraș. Datele complete ale migrației începând cu luna septembrie 2013 până astăzi cuprind cifre impresionante. Migrația a durat în total 206 zile, timp în care Arlie a zburat 24468 kilometri, traversând 3 continente și 17 țări.

Previous Story

„Impuscatul cocosului” si „Plugarul”, obiceiuri pascale in satele brasovene

Next Story

Brasov. George Scripcaru: Introducerea de autobuze electrice va consolida imaginea de oras european verde a Brasovului