Un brasovean, singurul roman la cea mai mare competitie de schi alpinism din lume

Last Updated on martie 21, 2014 Cursa de la Pierra Menta a devenit un adevărat fenomen în rândul schiorilor din întreaga lume. A ajuns deja la a 29-a ediţie, iar în acest weekend va reuni la start 600 de sportivi. Ciprian Lolu, un alpinist de 35 de ani, din Zărneşti, este singurul român din competiţie.

alpin

Concursul se desfăşoară în perioada 20-23 martie 2014 în masivul Pierra Menta din regiunea Savoie (Franta). Competiţia se va derula pe durata a patru zile, în echipe de câte doi membri. În fiecare zi se parcurge un traseu  de cel puţin 20 de kilometri şi o diferenţă de nivel cuprinsă între 2.300 şi 2.600 de metri. Este una dintre cele mai dificile competiţii din lume, cu un grad de dificultate maxim, iar toţi competitorii care doresc să participe sunt nevoiţi să treacă print mai multe de teste şi să aibă o experienţă care să le permit să facă faţă probelor.

Ciprian Lolu, de la Asociaţia Club Alpin Zărneşti, va fi singurul reprezentant al României la Pierra Menta  şi  cel de-al patru­lea participant în istoria de 29 de ani a acestei competiţii. El va face echipă cu Jean Michel Crasez, de la Jandarmeria Montană Franceză. (sursa: adevarul.ro)

Ciprian Lolu are 35 de ani şi lucrează de 12 ani la Salvamontul din Zărneşti. A reuşit să salveze de pe munte mii de turişti. A escaladat unii dintre cei mai înalţi munţi ai lumii şi spune că alpinismul este pentru el un mod de viaţă

„Îmi doresc să obţin un loc care să permită intrarea României într-un clasament internaţional reprezentativ pentru acest sport şi să fac cunoscut faptul că şi la noi în ţară această disciplină sportivă este practicată cu din ce în ce mai mult profesionalism“, a declarat Ciprian Lolu.

 

Previous Story

Parteneriat intre Primaria Rasnov si o organizatie culturala din Norvegia

Next Story

Cetatea Rupea este unul dintre cele mai vechi vestigii arheologice de pe teritoriul Romaniei