Parteneriat intre Primaria Rasnov si o organizatie culturala din Norvegia

Last Updated on martie 20, 2014

O organizaţie regională de reconstituire istorică din Norvegia doreşte realizarea unui parteneriat cultural cu Primăria Râşnov
În weekendul 7 – 9 martie, o delegaţie din Trondheim (Norvegia) a venit într-o vizită de documentare la Râşnov, pentru realizarea unui parteneriat cultural împreună cu Primăria şi Asociaţia „Mioritics“.

„Trondheim Vikinglag” este o organizaţie regională de reconstituire istorică care se concentrează în principal pe istoria locală şi regională, cultura şi meşteşugurile vikingilor care au locuit în regiunile Trøndelag, Trondheim şi Lade. Grupul are aproximativ 70 de membri, atât adulţi cât şi copii, fiind bazat în mare parte pe munca de voluntariat. În fiecare vară, acest grup organizeaza „Festivalul Viking“, unde sunt invitate valoroase trupe de reconstituire istorică din întreaga lume.

Pe tot parcursul anului grupul este implicat în diferite activităţi precum excursii la locurile istorice şi muzee, excursii la alte evenimente similare din Europa, vizite la grupuri prietene, cursuri de meşteşuguri din perioada vikingă, seminarii şi conferinţe despre istoria şi cultura vikingilor, colaborări cu diferiţi manageri de evenimente în muzee, crearea de evenimente mai mici pentru copii în oraşul Trondheim.

rasnov
foto: mihai.cochinescu.com

Deşi la Râşnov nu există o organizaţie de reconstituire istorică, în Cetatea Râşnov este organizat în fiecare an, la sfârşitul lunii august, festivalul de reconstituire istorică şi istorie militară „Râşnov.

În Numele Trandafirului“, cel mai important eveniment de profil din România. „În acest context, există un interes important din partea Primăriei Râşnov pentru dezvoltarea unor parteneriate culturale importante pentru evenimente de reconstituire istorică sau living history în care să fie abordate diverse epoci istorice”, a precizat primarul Adrian Veştea. (sursa: BZB)

Vizita „Trondheim Vikinglag“ la Râşnov a fost posibilă prin suportul financiar alocat de schema de finanţare privind întărirea relaţiilor bilaterale, în cadrul Programului PA 17/RO 13 ,,Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european”, prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014.

Previous Story

Brasov: Targul de Carte si Muzica, un eveniment ce nu trebuie ratat

Next Story

Un brasovean, singurul roman la cea mai mare competitie de schi alpinism din lume