Brasovul Verde: Mii de puieti si kilometri de gard viu vor fi plantati in oras

Last Updated on martie 27, 2014

În ultimii şase ani, edilii au reuşit să planteze aproape 16.000 de puieţi, dar şi aproximativ 121 de km de gard viu, în toate zonele oraşului.

Primăvara aceasta, primăria Braşov iniţiază o nouă campanie de plantare de puieţi şi gard viu în oraş. Din 2008 şi până anul trecut, în municipiul Braşov s-au plantat în total 15.760 puieţi şi peste 121 de km liniari de gard viu, iar în această primăvară, edilii au pregătit pentru sădit 4.000 de puieţi din speciile stejar roşu, platan, paltin scoruş şi salcâm, dar şi 14,3 kilometri de gard viu (200.200 de fire) pentru grădinile blocurilor, unde asociaţiile de proprietari au solicitat acest lucru.

bv-123

„La fel ca în fiecare an, am început campania de plantări de primăvară. Anul acesta, vor fi în jur de 4.000 de puieţi plantaţi. Cea mai mare parte dintre puieţi provin din pepiniera Regiei Pădurilor Kronstadt, iar acest lucru înseamnă o reducere a cheltuielilor pentru această campanie de plantări. Mă bucur că încep să se vadă roadele investiţiei noastre, mai ales că din acest an, Regia Pădurilor Kronstadt poate deveni furnizor şi pentru alţi clienţi în afară de Primăria Braşov”, a spus primarul George Scripcaru (foto).
Începând cu acest an, Regia Publice Locale a Pădurilor Kronstadt a transmis oferte de vânzare puieţi din pepiniera proprie către toate primăriile din zona Braşovului, cum ar fi: Zărneşti, Săcele, Cristian, Feldioara, Predeal, Prejmer, Ghimbav. Preţurile se situează sub preţurile pieţei din acest moment, iar oferta cuprinde puieţi de scoruş, stejar roşu, arţar american şi platan.

Pomişori sădiţi pe marginea străzilor şi în parcuri
În acest an, lucrările de plantare vor fi derulate atât de Regia Pădurilor, cât şi de firma care se ocupă de administrarea zonelor verzi din oraş. Regia Kronstadt va planta aproximativ 900 de puieţi în zonele: Calea Bucureşti (Poienelor) – Dârste, pe Calea Feldioarei la intrare în Stupini, pe B-dul Griviţei între Pasajul Fartec şi tronsonul III al ocolitoarei, pe b-dul. 13 Decembrie până la intersecţia cu ocolitoare, între podul de pe strada Zizinului şi ocolitoare, pe str. Hărmanului, pe strada Bârsei (intersecţie Şoseaua Cristianului – Calea Făgăraşului), în Parcul Tractorul, pe B-dul. Saturn, str. Lacurilor şi în zona Gării. De asemenea, angajaţii Regiei Kronstadt vor reface perdeaua de protecţie de pe str. Crinului şi prelungire Crinului, unde, anul trecut, Tetkron a executat lucrări. În această zonă vor fi plantaţi aproximativ 1.500 de puieţi de salcâm. (sursa: BZB)

Puieţi şi pentru grădinile de blocuri
Firma care administrează spaţiile verzi va planta 1.550 de puieţi pe aliniamentul străzilor Carierei, Cărămidăriei, Paşcani, Ciceu, Deda, Ion Creangă, I.L. Caragiale, Iasomiei, Ovidiu, B-dul Mihail Kogălniceanu, zona Bazei Sportive Braşovia, dar şi în Parcul Ursu şi pe pietonal Valea Cetăţii. Se vor face plantări şi în zona mai multor locuri de joacă, respectiv pe strada Pârâului, Soarelui, la locul de joacă Ştefan cel Mare, la cel de la Palatul copiilor şi de pe Uranus. Totodată, se vor sădi pomişori şi pe mai multe spaţii verzi de lângă blocuri, unde asociaţiile de proprietari au solicitat acest lucru.

Previous Story

Brasov: Terenul pentru stadionul de cinci stele va fi cedat Guvernului pentru a se primi finantare

Next Story

Brasov: Lampioane tricolore vor fi lansate joi, In Piata Sfatului, pentru a marca 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania