Brasov: Terenul pentru stadionul de cinci stele va fi cedat Guvernului pentru a se primi finantare

Last Updated on martie 27, 2014

Consilierii locali braşoveni vor analiza la finele săptămânii propunerea conducerii municipalităţii de a ceda terenul fostului Stadion Municipal către Compania Naţională de Investiţii (CNI), aceasta urmând să realizeze aici construcţia unui stadion ultramodern de 30.000 de locuri.

stadion

 „Vom vedea dacă vor fi 25.000 sau 30.000 de locuri după un studiu de fezabilitate care va fi realizat de către cei de la CNI”, a declarat viceprimarul Răzvan Popa, care a mai anunţat şi că toată documentaţia privind lucrările va trebui finalizată în cursul verii.

Potrivit viceprimarului Popa, CNI va construi trei astfel de stadioane la Braşov, Craiova şi Bacău, acestea urmând să răspundă standardelor FIFA şi UEFA. Finanţarea va fi asigurată de Compania Naţională de Investiţii, de Ministerul Dezvoltării şi de către Primăria Braşov, aceasta din urmă trebuind să vină cu un aport de 30% din valoarea totală a investiţiei. (sursa: Transilvania Expres)

Deocamdată, Răzvan Popa nu a putut să spună care va fi această valoare, dar dacă luăm ca şi etalon stadionul din Ploieşti, unde s-au investit 20 de milioane de euro pentru o arenă cu 15.000 de locuri, putem să estimăm că realizarea stadionului din Braşov va necesita aproximativ 30 de milioane de euro. Ideea unui stadion modern a fost luată în discuţie de edili şi în 2008, dar apoi a fost abandonată. Municipiul Braşov are în acest moment un singur stadion omologat, respectiv „Tineretului”, cu o capacitate de 12.500 de locuri, unde joacă cele două echipe de fotbal din Liga I, FC Braşov şi Corona Braşov.

Previous Story

Brasov: 360 de locuri de munca anuntate pentru Bursa joburilor

Next Story

Brasovul Verde: Mii de puieti si kilometri de gard viu vor fi plantati in oras