Last Updated on martie 27, 2014
Primăria a stabilit locaţia pentru „Cartierul Lego”. Fundătura Hărmanului, vizavi de biserica din Triaj: 200 de locuinţe modulare, pe 3.000 de metri pătraţi.
Edilii braşoveni vor ca, până la finele acestui an, să amenajeze primele 200 de locuinţe modulare, pe modelul existent deja la Constanţa, destinate cazurilor sociale. Viceprimarul Răzvan Popa a precizat că a fost identificat terenul unde va fi amenajat acest cartier. Acesta are o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi şi este situat pe Fundătura Hărmanului, vizavi de biserica din Triaj. Iniţial, terenul fusese rezervat, de mai bine de cinci ani, pentru derularea unui proiect prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), însă nici până în ziua de astăzi nu s-a mai construit nici măcar un bloc din cele 12 promise.
„Pentru că ANL se mişcă destul de greu şi nu a întreprins nicio acţiune în acest sens, am decis să reziliem contractul şi i-am notificat în acest sens. Totodată, am stabilit că se va efectua Studiul de Fezabilitate pentru acest proiect de către RIAL”, a precizat viceprimarul Popa. Locuinţele modulare sunt de fapt containere utilate cu tot ceea ce este necesar pentru un trai decent, iar la exterior au aspectul unor blocuri, ţinând cont că pereţii vor fi îmbrăcaţi uniform.
Totodată, prin amplasarea „cartierului lego” în această zonă se vor face unele economii la buget ţinând cont că există deja utilităţile trase pentru respectivul teren, astfel că nu mai este nevoie de bani şi la acest capitol.
Blocul de pe Zizinului, blocat de noi contestaţii
Acesta a precizat că, pentru început, vor fi construite 200 de astfel de apartamente, în contextul în care la nivelul Braşovului sunt peste 2.000 de cereri pentru o astfel de casă, iar preţul pentru amenajarea unei astfel de locuinţe va fi de 5.000 – 7.000 de euro. Studiul de Fezabilitate este prins pentru finanţare în bugetul RIAL, iar întreaga documentaţie ar trebui finalizată până în luna mai. (sursa: BZB)
„Indicatorii tehnico-economici pentru această investiţie vor fi aprobaţi în şedinţa de vineri. Avem toatele elementele pentru a trece la partea de proiectare, execuţie şi probabil, şi de finanţare, pentru că este o discuţie să licităm inclusiv partea de finanţare, prin credit-furnizor, aşa cum s-a procedat la Constanţa, şi atunci nu avem nevoie de sume în buget în 2014. Din păcate, cred că vom finaliza aceste locuinţe mai repede decât blocul de pe Zizinului, unde a fost depusă o contestaţie la licitaţia organizată pentru desemnarea unui alt constructor în vederea finalizării lucrărilor de acolo”, a subliniat Răzvan Popa.